Condemnen Dani Gallardo a 4,5 anys de presó pels aldarulls en una manifestació contra la sentència de l'1-O
Per ACN
Publicat el 16 de desembre 2020

L'activista madrileny Dani Gallardo ha estat condemnat a 4,5 anys de presó per l'Audiència Provincial de Madrid pels disturbis en les protestes a la capital espanyola contra la sentència de l'1-O. En concret, el tribunal ha imposat a Gallardo 1 any de presó pel delicte de desordres públics i 3,5 pel d'atemptat als agents de l'autoritat amb resultat de lesions lleus a un policia. A banda, Gallardo haurà d'indemnitzar l'agent amb 2.100 euros.

La mateixa sentència condemna la seva companya a 1 any de presó per desordres públics, i ambdós hauran d'indemnitzar l'Ajuntament de Madrid amb 3.500 euros. També hauran de pagar tres cinquenes parts de les costes processals.

Una tercera persona ha estat condemnada per resistència als agents de l'autoritat a una pena de multa de tres mesos amb una quota diària de 10 euros, i haurà de pagar una cinquena part de les costes processals. En canvi, aquesta tercera persona ha estat absolta del delicte d'atemptat que se li atribuïa.

Un any de presó preventiva

Cal recordar que Gallardo, de 23 anys, ha complert fins ara 1 any i un mes de presó preventiva després d'haver estat detingut en el marc dels disturbis pels quals finalment ha estat jutjat i condemnat. El jutge el va deixar en llibertat a mitjan novembre, després que la vista oral quedés vista per a sentència. La Fiscalia li demanava 6 anys de presó per desordres públics, atemptat contra l'autoritat i lesions greus. El jove va negar haver agredit cap policia.

Durant el judici Gallardo va explicar que els agents colpejaven la seva companya i que ell va intentar protegir-la amb el seu cos. "Preferia que em peguessin a mi que a ella", deia. Gallardo va negar haver fet servir cap pal per colpejar els agents —tal com sostenien policia i Fiscalia— i tampoc va admetre formar part de cap grup antisistema.

El 6 de novembre, durant la primera jornada del judici, hi va haver davant l'edifici de l'Audiència Provincial de Madrid una concentració d'una vintena de membres del Moviment Antirepressiu. Gallardo també va comptar amb el suport de la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, i de les diputades d'ERC Carolina Telechea i Montserrat Bassa, que davant les portes dels jutjats van considerar el fet un nou exemple de la repressió de l'Estat a les protestes per la sentència.

A preguntes de la Fiscalia, Gallardo va negar haver participat a la concentració en favor dels presos polítics ni tampoc als disturbis que van tenir lloc a la Plaza Santa Ana, ni que travessés contenidors o llancés objectes a la policia. Tampoc que increpés els vianants ni que agafés el pal que constava com a prova a les actuacions policials i judicial. Segons va dir va actuar únicament per defensar la seva companya a qui els agents estaven agredint.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —