La Generalitat permet el ball a locals d'oci a grups de persones de contacte proper i habitual. En cas contrari, s'hauran d'instal·lar taules o tancar l'accés als clients a aquesta zona.
Per ACN
Publicat el 23 de juny 2020

La Generalitat permet, a partir d'ara, el ball a establiments d'hostaleria i restauració, allotjaments turístics i d'altres de similars sempre que les persones que hi participin siguin d'un grup amb contacte proper de "forma molt habitual". Així consta en una resolució publicada al DOGC, en què s'estableix que l'espai quedarà reservat per a aquestes persones, les quals, a més a més, s'hauran de registrar. Fora d'aquests casos, les zones habilitades per al ball als bars i les discoteques continuen restringides a aquesta activitat i, com a màxim, s'hi poden instal·lar taules per al consum. En el supòsit de no instal·lar-hi taules, no es podrà accedir a aquesta zona i els establiments han d'establir barreres físiques o controlar-hi permanentment l'accés.

Per tant, en caràcter general, els establiments disposen del permís vigent per obrir les portes però només per al consum, ja sigui a terrasses a l'aire lliure o a espais tancats, a condició que sigui asseguts a les taules o a la barra. A més a més, els responsables dels locals han d'assegurar-se que es mantenen les distàncies interpersonals, fixades en 1,5 metres en general o amb l'equivalent de 2,5 metres quadrats per persona entre individus que no mantenen un contacte proper de forma habitual. Si no és possible, caldrà portar mascareta obligatòriament, tant els clients com el personal laboral.

Després d'una primera resolució dijous passat, en què es va aprovar un augment de l'aforament a l'interior dels locals del 50 % i del 75 % a les zones exteriors coincidint amb l'inici de la "nova normalitat", la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) va assegurar que la Generalitat "en cap cas" indicava que la pista de ball hagués d'estar ocupada per taules "tal com feia l'Ordre del Ministeri de Sanitat" i que entenia que el ball no quedava prohibit, unes qüestions que ara han quedat matisades amb la publicació de la nova resolució al DOGC.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —