Compareixença govern
Per Redacció i ACN
Publicat el 12 de juliol 2020

El Govern ha anunciat aquesta tarda, després de la reunió del Procicat, el confinament domiciliari total a partir de mitjanit a Lleida, Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, La Granja d’Escarp, Massalcoreig i Torres de Segre. Una mesura que es mantindrà fins a nou avís.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha remarcat que un confinament "total" hagués estat pitjor. Ha fet una crida a un canvi de la situació actual per no anar a un confinament més estricte: "si les mesures actuals es compleixen esperem que la corva es torni a doblegar".

Segons ha informat el conseller d'Interior, Miquel Buch, hi haurà un període de 24 hores per poder entrar a la zona en cas d'haver de recollir material per al teletreball. També es permetrà el trànsit rodat per les zones confinades sempre i quan l'origen o el final del trajecte no sigui cap dels municipis confinats.

La mesura arriba després d'una setmana amb un confinament perimetral a la comarca del Segrià.

Mesures de salut púbilca

La població haurà de romandre al seu domicili sempre que es pugui. La circulació per les vies d'ús públic s'haurà de fer respectant les mesures de protecció i només per poder anar a treballar quan no es pugui dur a terme teletreball, assistir a centres sanitaris, tenir cura de persones grans, menors d'edat o especialment vulnerables, accedir als establiments comercials minoristes de matèries primeres o per fer activitats de lleure i esportives amb les persones de convivència habitual, entre d'altres.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que "el que estem intentant és reduir el nombre de contacte de les persones". Així, es prohibeixen reunions i trobades familiars de més de 10 persones, i es demana limitar els contactes a les persones de convivència habitual, intentant que el grup sigui sempre el més estable posible.

També se suspenen les activitats culturals, públiques, esportives i d'oci nocturn, així com les d'hosteleria i restauració de cara al públic. Casals i colònies d'estiu mantenen les seves activitats, que han de complir els criteris generals del Procicat i els protocols específics que ja estan habilitats.

Respecte aquestes mesures, Vergés ha declarat que "no es un escenari total, esperem que puguin funcionar i demanem la col·laboració de tots i totes".

Rebrot al Segrià

La comarca del Segrià ha sumat 190 nous positius de covid-19 respecte a l'últim balanç i acumula 3.180 casos des de l'inici de la pandèmia, segons les últimes dades facilitades pel Departament de Salut. D'entre els casos, quatre s'han registrat en residències, on el total de casos reportats s'eleva a 352. Segons la retrospectiva de casos, que no inclou els tests serològics, la comarca ha sumat 707 nous casos des de dissabte 4 de juliol. No s'ha registrat cap nova mort a la comarca i la xifra es manté en les 137 defuncions. Al conjunt de la regió sanitària de Lleida, els casos han pujat de 242, fins als 4.747.

En la retrospectiva de casos, que no inclou els tests serològics, al Segrià s'han registrat onze casos corresponents a l'11 de juliol, 36 al 10 de juliol, 167 al 9 de juliol, 173 al 8 de juliol i 146 al 7 de juliol. El pic de casos declarats en un dia se situa en els 173 de dimecres 8 de juliol.

La xifra total de nous casos ha pujat significativament respecte al balanç de dissabte, que va de ser setze nous positius a la comarca, perquè en les noves dades d'aquest diumenge Salut ja ha facilitat els positius corresponents tant a divendres com a dissabte. En el balanç de dissabte, no es van incloure positius de divendres.

Pel que fa a la situació a les residències del Segrià, s'han sumat quatre nous casos detectats i el total arriba als 352. Del total de 137 morts, 76 han estat en hospitals o centres sociosanitaris, 54 en residències, quatre en domicilis i tres no classificats.

Pel que fa a la regió de Lleida, els casos s'han incrementat de 242 respecte a les últimes 24 hores i ja sumen 4.747 positius des de l'inici de la pandèmia. Segons la retrospectiva sense tests serològics, dotze casos corresponen a l'11 de juliol, 40 al 10 de juliol, 218 al 9 de juliol, 204 al 8 de juliol i 176 al 7 de juliol.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —