parla dels nens anglesos
Per EFE
Publicat el 28 d’abril 2021

El darrer any de confinament per la pandèmia de coronavirus ha tingut un impacte negatiu en les habilitats del llenguatge dels nens més petits a Anglaterra, segons un nou estudi difós aquest dimarts.

Les dades despreses de 50.000 alumnes i de les troballes d'una enquesta realitzada en escoles de tota Anglaterra duta a terme per l'anomenada Education Edowment Foundation (EEF) mostren un augment en el nombre de petits de quatre i cinc anys que nan necessitat ajuda amb el llenguatge.

L'evidència científica apunta que un pobre desenvolupament en la comunicació pot tenir efectes a llarg termini en el llenguatge.

El Govern britànic ha anunciat una inversió de 18 milions de lliures (20,7 milions d'euros) per reforçar l'ensenyament impartit en els primers anys, que inclou ajuda addicional per a aquells escolars que assisteixen al seu primer any de col·legi obligatori.

Segons les dades revelades per la citada EEF, les mesures adoptades per combatre la pandèmia van privar alhora als alumnes més joves del contacte social i d'experiències essencials per augmentar el seu vocabulari.

Així, l'absència de contacte amb els avis, les mesures de distanciament social, la impossibilitat de quedar amb altres nens per jugar i l'obligatorietat de portar mascaretes en llocs públics han provocat que els petits hagin estat menys exposats a converses en el marc d'activitats quotidianes.

Entre 58 escoles de primària d'Anglaterra enquestades, el 76% dels centres van observar que els alumnes que van començar el col·legi al setembre de 2020 van necessitar més suport amb la comunicació que en anys previs.

A més, l'estudi va detectar que el 96% dels col·legis van mostrar preocupació pel desenvolupament en llenguatge i discurs dels menors i que el 56% dels pares sondejats es van mostrar preocupats pel començament de el curs escolar després del confinament.

Segons això, d'entre 50.000 nens de quatre i cinc anys que van començar el col·legi al setembre de 2020, entre un 20 i un 25% més va precisar ajuda extra amb el llenguatge enfront de l'any previ.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —