Lleida des de l'aire
Per ACN
Publicat el 25 de juny 2020

La Guàrdia Urbana de Lleida ha confirmat que vuit agents del cos estan confinats a casa perquè un jove, positiu de coronavirus, els va escopir la nit del dilluns al dimarts mentre el detenien per una baralla. Segons ha avançat el diari Segre, el jove, de 21 anys, va donar positiu el 5 de juny. És per això que, segons ha explicat la Guàrdia Urbana, s'ha demanat al departament de Salut que es faci la prova PCR tant als agents afectats com també al detingut, ja que, al cap de 17 dies del primer resultat positiu, podria haver passat ja la malaltia. El confinament dels vuit agents, tots del torn de nit, ha obligat la Guàrdia Urbana a reestructurar els horaris i torns de la resta d'efectius per poder donar servei les 24 hores del dia.

El detingut s'hauria d'haver confinat a casa quan va donar positiu el 5 de juny i hauria d'haver seguit uns controls mèdics, però no ho va fer. No se li van poder fer, doncs, les proves corresponents per poder fer un seguiment del seu estat de salut.

El jove està acusat d'un delicte de lesions per haver agredit un home durant una baralla al barri de la Mariola de Lleida, i també de desobediència greu i d'atemptat contra l'autoritat, perquè va agredir i escopir els agents que el detenien.

Segons la Guàrdia Urbana, ara, el jove, que va quedar en llibertat amb càrrecs, hauria d'estar confinat a casa seva, tot i que recorden que la mesura és voluntària i de responsabilitat individual. De moment, tot i que s'ha demanat, no s'han fet proves PCR ni als agents ni al detingut.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —