President Pere Aragonès i, al seu costat, el vicepresident Jordi Puigneró, lleugerament tapat per un mosso, durant l'ofrena floral a Rafael Casanova
Per Redacció
Publicat el 14 de setembre 2021

Dilluns al vespre, el president del govern espanyol va confirmar en una entrevista a Televisió Espanyola, que la taula de diàleg se celebrarà dimecres a la capital catalana. Els diferents agents i partits que hi intervindran ja han anunciat qui hi anirà de cada bàndol. La taula la inauguraran els dos presidents: Pedro Sánchez i Pere Aragonès. Tot i això, està per veure si es quedaran durant tota la reunió.

Els noms del bàndol català seran Pere Aragonès, Laura Vilagrà, consellera de la Presidència, i Roger Torrent, conseller d'Empresa i Treball, per part d'Esquerra Republicana; i Junts per Catalunya portarà Jordi Puigneró, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Míriam Nogueras. La principal diferència entre els noms és que els d'ERC són tots membres del Govern, mentre que Junts únicament portarà al vicepresident i conseller de Polítiques DIgitals i Territori, Puigneró. Els altres tres representants són membres de primera línia del partit, entre els qui hi ha dos expresos.

Des del Departament de Presidència "no s'accepta" la proposta de Junts, que ha fet públics els noms a través d'un comunicat sense consensuar-ho amb ERC. La proposta de Junts s'ha d'aprovar aquest matí al Consell Executiu. L'altre problema és que s'havia "dit i acordat" que la negociació amb la Moncloa seria "de govern a govern". És per això que el partit de Carles Puigdemont ha demanat un recés de la reunió del Consell Executiu, que a les 11 hores d'avui encara durava. La trobada ordinària ha començat amb 40 minuts de retard. Tal com ha pogut saber l'ACN, Aragonès ha reunit els seus consellers/es abans, tal com també han fet per separat els de Junts.

Posteriorment, i després d'acabar la reunió del Govern, fonts de la Presidència han explicat a l'ACN que la decisió d'Aragonès és celebrar la taula de diàleg en qualsevol cas: "Es farà sí o sí. Amb els membres que designi el Govern", han afegit.

Segons han confirmat fonts del Govern, el president Aragonès compareixerà en roda de premsa a les 13.30h. 

De part del govern espanyol hi assistiran també set persones. De l'òrbita del PSOE seran el president del govern, Pedro Sánchez, la ministra de Foment, Raquel Sánchez, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, la portaveu, Isabel Rodríguez i el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta. Representant Podemos hi haurà Yolanda Díaz, vicepresidenta segona, i Manuel Castells, ministre d'Universitats.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —