- podcasts -
Per Anna Salvadó , Núria Sanz i Víctor Sanz Guerrero
Publicat el 30 d’octubre 2021

Betevé, el mitjà de comunicació públic de Barcelona, viu uns mesos complicats. El conflicte laboral entre els treballadors (organitzats al comitè d’empresa) i la direcció de l’empresa és, segurament, el més destacat. Les relacions entre les dues parts fa temps que són tenses a causa de la mala situació econòmica de l’ens, però l’acomiadament de nou treballadors el 23 de juliol va marcar un punt d’inflexió. 

Tot i això, els problemes de betevé venen de lluny. El mitjà es troba immers en una crisi econòmica des de l’any 2015. Llavors, part de la plantilla que treballava per a productores externes va denunciar l’ICB (empresa gestora del mitjà), i va guanyar els judicis. Així doncs, aquestes persones van haver de ser internalitzades amb el corresponent augment de sou (passaven de cobrar un sou privat a cobrar-ne un de públic, més elevat). 

Després va venir el deute causat per l’IVA no deduïble, que des del 2012 paguen tots els mitjans de comunicació, sumat a una caiguda de la publicitat. A més, l’Ajuntament de Barcelona ha decidit no seguir augmentant el pressupost pel mitjà, a diferència del que havia estat fent els últims anys. 

I d’aquesta manera, arribem al juliol de 2021. Segons el director de betevé, Sergi Vicente, l’acomiadament dels treballadors va ser una mesura “urgent” i necessària per “ordenar” la situació “insostenible” del mitjà.


Sergi Vicente: "Si no hi posem ordre, betevé tal com la coneixem és insostenible. I el que estem intentant fer és posar-hi ordre. Intentar totes les mesures, com a primera la menys perjudicial. Però si no ens en sortim haurem de fer el que calgui"


En canvi, el portaveu del comitè d’empresa, Roger Matamoros, assegura que el que han fet és “carregar la responsabilitat als treballadors”, i reclama aturar les retallades de sou i condicions laborals.


Roger Matamoros: "(La direcció) sembla que no té cap intenció d’arribar a cap acord"


A més, cap de les dues parts troba que l’altra estigui faci prou trobar una solució a la situació. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —