El Consell de Ministres aprova el decret de "nova normalitat" i descarta una recentralització de competències
Per ACN i Redacció
Publicat el 10 de juny 2020

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts el decret de mesures per a la "nova normalitat" i descarta una recentralització de competències. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha explicat que s’ha negociat l’esborrany i que han decaigut alguns punts, entre els quals hi ha la possibilitat, en cas que sigui necessari, de reassumir el control. "No hi haurà cap invasió", ha assegurat Illa.

S’ha pactat reduir les distàncies de seguretat interpersonal de dos metres a un i mig. La normativa, que estarà en vigor fins que es derroti el virus, contempla també l'obligatorietat de dur mascareta –tant als espais públics com als privats– si no es pot mantenir la distància de seguretat. En cas de no complir les normes, la "nova normalitat" preveu multes de fins a 100 euros. Aquesta mesura també estarà vigent a tots els mitjans de transport. Per tant, en el cas dels vehicles privats, la mascareta serà obligatòria quan els ocupants no visquin al mateix domicili.

El decret de mesures per a la "nova normalitat" també contempla controls sanitaris als aeroports i ports. A més a més, fixa l'obligació que els operadors del transport terrestre que tinguin seients preassignats mantinguin la informació de contacte dels viatgers per si fos necessari i es detectessin casos positius entre els passatgers.

D’altra banda, el nou decret fixa que la Covid-19 es considerarà una malaltia de declaració obligatòria urgent. Això implicarà que s’hauran de facilitar a les autoritats de salut pública competents totes les dades necessàries per al seguiment i la vigilància del virus. Aquesta obligació afectarà tant les administracions públiques com els centres públics i privats que en depenguin, especialment els serveis i establiments sanitaris i sociosanitaris.

Els serveis de salut de les comunitats autònomes hauran de continuar garantint, especialment a la primària, que a tots els casos sospitosos de coronavirus se’ls faci una prova PCR o un test de diagnòstic tan aviat com es pugui.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —