Contes per superar els estereotips sexistes dels relats tradicionals
Per ACN i Redacció
Publicat el 19 de desembre 2020

L'Institut Català de les Dones (ICD) va presentar ahir el recull de contes no sexistes Som fortes i valentes, creat per alumnes de 5è de primària d'escoles de les Terres de l'Ebre. És el resultat del projecte per fomentar la igualtat i prevenir les violències masclistes, qüestionant els rols de gènere i els estereotips sexistes dels contes tradicionals.

Els 12 contes s'han seleccionat per un jurat entre 29 propostes, de 20 escoles ebrenques. Tenen una nena com a protagonista i succeeixen al municipi de qui els ha escrit i il·lustrat. Es distribuiran 2.000 exemplars de Som fortes i valentes a l'alumnat que ha participat en el concurs, a totes les escoles, biblioteques i serveis d'atenció a dones de les comarques de l'Ebre.

Segons va explicar Laura Martínez, presidenta de l'ICD, l’objectiu és “refexionar sobre els rols i els estereotips de gènere que ens envolten, qüestionar els rols de gènere i proposar alternatives més igualitàries amb una mirada més àmplia dels models masculins i femenins, fomentar el respecte, ensenyar-los a respectar les diferències, l’empatia, el valor de la igualtat i l’empoderament de les dones en tots els àmbits”.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —