Continuarà el model d'oci actual al Front Marítim - Diari de Barcelona

Finalment l'Estat, en acord amb l'Ajuntament de Barcelona, ha tret a subhasta diversos locals d'oci nocturn del front marítim excepte quatre discoteques i un bar, als quals se'ls prorroga el lloguer per cinc anys més. El pacte no ha agradat als veïns de la Barceloneta, que el consideren com a traïció i amenacen de recórrer als tribunals.
El Ministeri d'Hisenda ha publicat al BOE l'anunci de la subhasta de "26 lots" que se celebrarà el 19 d'octubre. S'inclouen equipaments com el Mcdonald's o la benzinera Repsol i locals comercials situats als baixos de l'Hotel Arts i en el Centre Comercial Marina Village. També s'inclouen les discoteques Pachá i Bestial i el Casino de Barcelona.
En la subhasta, els actuals propietaris dels locals tenen "dret d'adquisició preferent", la qual cosa pot donar peu a que continuïn les mateixes activitats d'oci que hi ha actualment al front marítim.
D'altra banda, la discoteca Opium, que és el local que es troba davant del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) està previst que es converteixi en part d'aquest centre. De moment, però, i fins que no estigui enllestit el projecte del CSIC, tindrà un contracte per dos anys més, prorrogable fins a cinc. Les discoteques Shoko, Carpe Diem, Aqua i l’Ice Bar de moment també tindran una pròrroga de cinc anys en els contractes de lloguer.
Els veïns ho consideren una traïció
L'Ajuntament inicialment apostava per acabar amb tot l'oci nocturn d'aquesta zona de Barcelona, pels problemes que ocasionava als veïns del barri de la Barceloneta. Malgrat tot, celebren l'acord amb l'Estat. El regidor de Presidència, Pressupost i Pla de Barris, Jordi Martí, considera que l'acord "és un pas més cap a aquest objectiu de tenir un front marítim amb una barreja d'usos i, per tant, no un focus de conflicte com podia acabar passant". Això sí, reconeix que "no és tot allò que ens hagués agradat". Previsiblement l'Ajuntament es quedarà amb un dels locals, que podria reconvertir-se en equipament per al barri, segons ha apuntat Martí.
Els veïns diuen que se senten "enganyats i consideren la subhasta com a "intolerable". Asseguren que l'administració no ha tingut en compte les seves reivindicacions ni ha negociat la solució del conflicte amb ells. Critiquen que després d'anys de negociacions, l'Ajuntament de Barcelona i el govern espanyol "no hagin sigut capaços d'arribar a un acord per a la cessió dels locals."
El govern de l'Estat no pot tirar pel dret i primar l'interès econòmic de pocs front al dret a la ciutat de totes les veïnes.
Cal seguir amb les negociacions
El Front Marítim ha de ser un espai de ciència i coneixement, i no un clúster d'oci nocturn. https://t.co/EgO14qRSLH
— jordi rabassa (@jrabassa) June 26, 2020

