Continuen els esforços per desencallar el vaixell mercant al canal de Suez
Per EFE
Publicat el 26 de març 2021

Els treballs per desencallar el súper portacontenidors de bandera panamenya Ever Given, que bloqueja el canal de Suez des de dimarts, continuen aquest divendres per tercer dia consecutiu, mentre que uns 200 vaixells esperen la reobertura d'aquesta destacada via comercial entre el Mar Mediterrani i el Mar Roig.

L'empresa Gulf Agency Company (GAC), amb seu a Dubai i que opera al canal, ha informat avui a la seva pàgina web que "vaixells remolcadors i maquinària pesada segueixen lluitant per moure el vaixell encallat al canal de Suez".

Afegeix que "no hi ha cap progrés confirmat" i que "el trànsit roman suspès i actualment no hi ha indicadors de quan podria reprendre".

L'Autoritat del Canal de Suez va suspendre dijous la navegació de forma temporal, després que el Ever Given bloquegés el pas pel tram sud del canal des de dimarts, de manera que els vaixells procedents del tram nord tampoc poden transitar i queden aturats al Gran Llac (punt intermedi).

GAC ha indicat que les embarcacions procedents del Mar Roig han de detenir-se i ancorar-se en l'àrea de el golf de Suez, perquè el port està "congestionat".

Desenes de vaixells esperant

En imatges per satèl·lit es poden veure desenes de vaixells esperant al sud del canal de Suez, en una àrea relativament petita entre Egipte continental i la península de Sinaí.

Segons la naviliera Maersk, la principal que opera al canal, hi ha 200 vaixells allotjats en ambdues entrades de canal, entre ells nou portacontenidors d'aquesta companyia, inclosos un que es dirigeix ​​a Algesires i un altre procedent d'aquest port espanyol.

Les autoritats egípcies no han revelat quants vaixells s'han vist afectats pel bloqueig dle canal, pel que el 2020 van transitar 18.829 naus i pel qual passa més del 10% de el comerç marítim a nivell mundial.

El vaixell Ever Given, amb 400 metres de longitud i capacitat de 224.000 tones de càrrega, es va quedar travessat a causa dels forts vents enmig d'una tempesta de sorra que va assotar aquesta setmana Egipte i que dificultava la visibilitat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —