Los Àngeles sota un cel ennuvolat i taronja
Per Redacció i EFE
Publicat el 13 de setembre 2020

Multitud d’incendis forestals al llarg de tota la costa oest dels Estats Units, originats dijous després de la caiguda d’un raig al Bosc Nacional de Mendocino (Nord), han calcinat llars, forçant centenars de milers d’evacuacions, i han cremat una franja de terra de gairebé la mida de Nova Jersei.

Segons USA Today, al menys hi ha 23 morts i milers de llars han estat destrossades per més de cent incendis que han consumit aproximadament 7000 milles quadrades.

Es tracta de l’últim rècord que està trencant una temporada extremadament dolenta quant als focs a l’estat, ja que 2020 és també l’any amb major superfície cremada del que es té constància (900.000 hectàrees), malgrat a que ens trobem únicament a mitjans de setembre.

Als últims temps, el pitjor moment per als incendis a Califòrnia havia acostumat a ser l’octubre i el novembre -mesos de sequedat extrema- pel que, si es segueix la tendència, el pitjor estaria encara per arribar, fet que preocupa les autoritats de l’estat.

 

Tota la costa oest, afectada

A més de Califòrnia, els altres dos estats de la costa oest estatunidenca, Washington i, sobretot, Oregó, també estan patint una onada d’incendis aquests dies a causa de la intensa calor viscuda el passat cap de setmana (en el que en molts llocs es van arribar a superar els 40 graus centígrads) i la sequedat.

A Califòrnia, l’incendi North Complex està afectant una zona que ja va patir els devastadors efectes del foc de Camp el 2018, el més mortífer de la història de l’estat, que va acabar amb la vida de 85 persones i va engolir gairebé al complet la localitat de Paradise.

La gran quantitat d’incendis actius i el fet que s’estiguin donant en tants llocs diferents alhora està esgotant els recursos dels cossos de bombers, que habitualment recorren a l’ajuda d’altres jurisdiccions quan es troben davant un foc de grans dimensions, quelcom que ara està resultant molt complicat. 
 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —