Bonaventura Clotet
Per Ona Boada
Publicat el 20 de juliol 2020

El doctor Bonaventura Clotet, cap del Servei de Malalties Infeccioses a l’Hospital Germans Trias i Pujol ha posat en dubte la veracitat de les dades sobre els brots de la covid-19 a la Comunitat de Madrid. Segons que ha afirmat a  una entrevista al programa Via Lliure de Rac1 “algú no està dient tota la veritat”. Podeu escoltar-lo aquí, a partir del minut 23.30.

Les dades oficials de Madrid indiquen que el nombre de positius setmanals és molt inferior al de Catalunya: 340 a Madrid i 2880 a Catalunya. Pel que fa a les hospitalitzacions, en canvi, a la Comunitat de Madrid n’hi ha 43, deu més que als hospitals catalans.  Això, segons Clotet és impossible. “No pot ser que a Madrid hi hagi 350 nous casos i 43 persones hospitalitzades, mentre que a Catalunya hi hagi deu vegades més de nous casos, però menys hospitalitzacions. Alguna cosa no quadra en les dades”.

Clotet, amb relació a les mesures restrictives que s'han pres sentencia: “Les ordres haurien de ser més concretes, i haurien d’obeir a criteris objectius epidemiològics”.  També ha dit que “els ciutadans estan molt cansats; el confinament ha estat molt traumàtic i, quan semblava que tot millorava, hi ha hagut un rebrot”. Així doncs, assegura que si s’expliqués bé a la població el perquè de cada mesura i s’aportessin dades objectives seria molt més fàcil per a la gent per comprendre la situació. “Tothom necessita un camí molt clar, amb un raonament molt lògic. Hi ha números molt clars que dicten quan s’han d’aplicar unes normes i unes altres”.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —