L'ICUB destina 1,3 milions d'euros a projectes culturals afectats per la crisi. Les subvencions finançaran fins al 80% del cost les iniciatives.
Per ACN i Redacció
Publicat el 14 de juny 2020

L'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ha obert una convocatòria extraordinària de subvencions per finançar projectes culturals afectats per la crisi sanitària. En concret té previst donar 1,3 milions d'euros en ajudes que finançaran fins al 80% del cost de les iniciatives. 

A través d'un comunicat del consistori difós aquest dissabte, el tinent d'alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, ha destacat que aquesta convocatòria "vol ajudar a consolidar la cultura com un dret i reforçar el compromís de les institucions per fer-ho possible". La presentació de sol·licituds d'aquestes ajudes es podrà fer via telemàtica a partir del dilluns 15 de juny.

 

Per tal d'acollir de manera equitativa totes les propostes i poder abastar els grans i petits projectes culturals, s'ha dividit el pressupost en trams de facturació. D'aquesta manera se subvencionaran projectes de menys de 30.000 euros, de més de 30.000 i fins a 99.999 i de més de 100.000 euros.

Com a novetat, l'Oficina Ciutadana de la Cultura, situada als baixos del palau de la Virreina, donarà suport a la convocatòria i oferirà serveis d'informació i assessorament a les entitats i associacions que ho requereixin. L'atenció es farà presencial i caldrà demanar cita prèvia.

L'objectiu d'aquesta convocatòria és subvencionar els projectes culturals de la ciutat del 2020 afectats per la situació de la crisi sanitària generada per la COVID-19 i projectes nous derivats d'aquestes afectacions. Segons el consistori, "s'entendrà per a projectes culturals afectats tots aquells projectes que hagin hagut de cancel·lar totalment o parcialment la seva activitat o que aquesta hagi estat reprogramada o reformulada".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —