Cop contra la marihuana
Per ACN i Redacció
Publicat el 02 de juliol 2020

Durant els darrers mesos, hi ha hagut un auge en el desmantellament de plantacions de marihuana arreu de Catalunya per part dels cossos policials. Els agents han detectat un increment important del cultiu interior i han intervingut en desenes d’ocasions, especialment des del mes d’abril. El comissari Josep Maria Estela, cap de la regió policial dels Mossos al Camp de Tarragona, afirma que Catalunya s’està convertint en "un dels punts més importants d’Europa de producció de marihuana". Només en aquest territori, els Mossos d’Esquadra han requisat 222.000 plantes, més del triple de les 64.000 que van decomissar el 2015. Estela destaca que els delinqüents veuen la marihuana com una opció cada cop més atractiva, ja que està subjecta a una legislació més laxa que a altres països europeus.

Les intervencions dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil han augmentat durant els últims dies, en què el nombre de casos ha crescut exponencialment. El comissari explica que amb quinze plantes es pot obtenir un quilo de cabdells, pel qual al nostre territori es pagarien 1.500 euros al mercat il·lícit, però fins a 5.000 o 6.000 euros al nord d'Europa. Aquest volum de plantes, apunta Estela, no requereix gaire espai i, a més a més, es necessiten quatre plantacions cada any. Tot i que Tarragona és una de les províncies que ha vist augmentar el nombre de batudes contra organitzacions criminals relacionades amb les drogues, Barcelona també ha estat protagonista en aquestes ocasions.

Decomisos arreu del territori

Els desmantellaments que s’han produït darrerament han tingut lloc a diferents punts del territori català. A la província de Girona, durant la vigília de Sant Joan, els agents de Mossos d’Esquadra van descobrir dos cultius de més de 3.000 plantes de marihuana a dos domicilis de Lloret i Tossa de Mar arran d’una falsa alarma de robatori. La setmana anterior, concretament el 16 de juny, a Pineda de Mar s’havien intervingut 23 quilos de cabdells de marihuana valorats en 115.000 euros al mercat negre. D’una quantia similar va ser la intervenció de prop de 7.000 plantes a Llinars del Vallès el 28 de maig, ubicades a dues narconaus, per valor de 112.000 euros aproximadament.

Una de les intervencions més importants que els Mossos d’Esquadra han dut a terme els últims dies va acabar amb el desmantellament de 16 plantacions actives i 8 d’inactives, i 27 detinguts, 9 dels quals han ingressat a presó. Va tenir lloc el 26 de juny, quan els agents van desarticular una organització que tenia capacitat de produir sis milions d’euros en marihuana per any i funcionava com un càrtel, conegut com el "clan Egara".

Les entrades es van fer a les localitats de Terrassa, Sabadell, Castellar del Vallès, Matadepera, Sant Quirze del Vallès, Rubí, Cercs, Gironella, Casserres, Artés, El Terròs, Sant Salvador de Guardiola, Monistrol de Calders, Roda de Berà i la Bisbal del Penedès. A més a més, els Mossos també van intervenir dos magatzems amb material per al cultiu i l’anàlisi de 64 tècnics d’Endesa que van constatar que l'organització hauria defraudat l'energia equivalent al consum de 686 habitatges.

Aquí podreu conèixer les localitats on s'han dut a terme les últimes intervencions de la policia per acabar amb el tràfic il·lícit de marihuana.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —