Diverses manifestacions a Nova York, Boston, Mineàpolis i Filadèlfia, entre d'altres protesten contra Trump i demanen que es recomptin tots els vots
Per EFE
Publicat el 05 de novembre 2020
Temps de lectura 4 minuts

El lema "count every vote" comença a omplir els carrers d'algunes de les grans ciutats dels Estats Units. Nova York, Boston, Filadèlfia, Chicago, Portland o Mineàpolis s'han omplert de manifestacions contra el president Donald Trump. Els manifestants demanen que es contin tots els vots i que es respecti el procès democràtic que ha de finalitzar amb el recompte total de les paperetes enviades per correu. 

Philadelphia. New York. Chicago. Houston. Thousands joining protests across America tonight with a simple demand: every vote must be counted. pic.twitter.com/BlNyMMj7OQ

Desenes de detinguts a Nova York

Sobre les 20:00 hora local, els manifestants recorrien els carrers propers al parc Washington Square Park, al sud-oest de Manhattan, al crit de "no Trump, no KKK (Ku Klux Klan), no facist USA" i "No justice, no peace, fucking racist police". En aquest moment, els agents han començat a efectuar detencions a diversos d'ells per estar ocupant la calçada. 

Un moviment que ha provocat la dispersió del grup de manifestants i ha ocasionat la càrrega de mig centenar de policies a l'altura de la West 8 amb la Cinquena Avinguda, on han començat altres detencions a ciutadans, alguns dels qual participaven en una protesta pacífica. 

Les detencions es produeixen després que el comisari de la Policia de Nova York, Dermot Shea, advertís el passat dimarts 3 de novembre una política de "tolerància cero" davant d'actes violents posteriors a les eleccions presidencials. 

 

Minèapolis suma més protestes

Diverses persones també han estat detingudes la passada nit durant una manifestació a Mineàpolis (Minesota), quan encara estava produint-se el recompte de vots en alguns estats dels comicis de dimarts als Estats Units. 

Segons la cadena CBS Local Minnesota, la protesta va passar per l'autopista I-94 en mig d'un ampli desplegament d'agents amb material d'antiavalots. Encara no se sap el nombre total de detinguts. Els manifestants utilitzaven cartells amb lemes com "no permetin que Trump robi les eleccions" o "una victoria de Biden no donarà la llibertat que demanem". 

Cal recordar que Mineàpolis va ser l'escenari de gran disturbis racials entre finals de maig i juny, després de l'assassinat el 25 del primer mes de George Floyd. Un fet que va provocar l'expansió d'altres protestes per tots els Estats Units. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —