Deborah Birx, coordinadora del grup de treball de la Casa Blanca contra la Covid-19, va afirmar que la pandèmia s'ha estès als Estats Units
Per EFE
Publicat el 03 d’agost 2020

Deborah Birx, coordinadora del grup de treball de la Casa Blanca contra la Covid-19, va anunciar ahir que la pandèmia està afectant tant a zones rurals com urbanes d'Estats Units. "Aquesta epidèmia ara mateix és diferent i està més estesa", va declarar al programa State of the Union.

Birx va assegurar que el que s'està veient als EUA "avui és diferent de març i abril" i que el virus "està extraordinàriament estès". El país es troba en una nova fase de lluita contra la pandèmia, segons aquesta experta, que va recordar que els habitants de les zones rurals no són "immunes" ni estan "protegits contra al virus".

La coordinadora del grup de treball de la Casa Blanca contra el virus va arribar a suggerir que aquelles persones que viuen amb persones de diferents edats, que siguin de risc o que a la seva localitat s'hi hagi detectat un brot, haurien de portar mascareta a casa. 

Nancy Pelosi, presidenta de la Cambra de Representats, però, va senyalar al programa This Week que no confia en les paraules de Deborah Birx i que creu que "està difonent desinformació sobre el virus". 

Estats Units, el país amb més contagis del món

Els EUA ara mateix compten amb 4,63 milions de casos de Covid-19, segons el recompte independent de la Universitat Johns Hopkins, que xifra en 154.578 els morts per la malaltia. Només durant el juliol, 1,87 milions de persones van contraure-la i 25.000 persones van morir. 

D'altra banda, la pandèmia ha provocat una forta crisi econòmica al país deguda a les mesures per contenir el virus. Aquest va afectar principalment estats com Nova York o Nova Jersey durant els primers mesos de la pandèmia, però ara els casos s'han traslladat a zones com Califòrnia, Florida i Texas.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —