Verano en la Goulette
Per EFE
Publicat el 09 d’octubre 2021

La XV Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya projectarà a la Filmoteca de Catalunya, del 4 al 14 de novembre, tretze llargmetratges marroquins, tunisians, algerians, egipcis o palestins amb el focus en la creativitat i la denúncia, informa l'organització. La XV Mostra es dividirà en tres seccions diferenciades:

"En perspectiva. Cartografies de la memòria" fa una ferma aposta contra l'oblit amb cinc pel·lícules, quatre d'elles signades per dones cineastes, un mèrit majúscul en societats on el pes del patriarcat és, sovint, asfixiant. Mirades d'avui selecciona títols que refresquen la nostra percepció o ens mostren realitats invisibilitzades o desconegudes, especialment en altres zones mediterrànies. Finalment, Els Clàssics reivindica les creacions pioneres i que van obrir camí, descobrint al públic un cinema clàssic poc explorat.

Els tretze llargmetratges, procedents del Marroc, el Líban, Tunísia, Aràbia Saudita, Algèria, Egipte o Palestina, posen el focus en històries de superació, rebel·lió, violències i esperança, i una mirada especial a enfocaments feministes en contextos molt complicats.

El certamen donarà veu als anhels, preocupacions, contradiccions i conflictes que travessen els pobles del Mediterrani. La programació inclou llargmetratges com 200 mètres, Talking about Trees o Abou Leila, premiats en festivals com Berlín, Venècia i Sevilla.


 


El cineasta Férid Boughedir rebrà un petit homenatge amb les projeccions de la premiada Un verano en la Goulette (1995) i la clàssica Mokhtar (1968). 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —