La càpsula Dragon Endeavour de la companyia SpaceX ha arribat a l'Estació Espacial Internacional (EEI) amb dos astronautes de la NASA, Robert Behnken i Doug Hurley, a bord
Per Redacció i EFE
Publicat el 31 de maig 2020

L'obertura entre les dues naus va ocórrer a les 19:02 hores quan Bob Behnken i Doug Hurley van creuar cap a l'estació, on es van reunir amb l'astronauta de la NASA Chris Cassidy i els cosmonautes russos Anatoly Ivanishin i Ivan Vagner. 

 

La càpsula Crew Dragon d'SpaceX amb dos astronautes nord-americans, llançada per la NASA ahir des de Cap Canaveral (Florida), s'ha acoblat avui a l'Estació Espacial Internacional (EEI). El primer contacte i acoblament de la nau espacial a l'EEI, situat a 400 km de la Terra, ha estat a les 10:16 am (16:16h a Catalunya).

Es tracta d'un pas crucial en aquesta missió històrica, la més perillosa i d'alt nivell mai confiada a una empresa privada per la NASA.

Ara la Dragon Crew és la cinquena nau a l'estació:

Els astronautes, Hurley i Behnken, hauran d'esperar fins que els ordinadors completin les proves necessàries per garantir que l'espai entre la nau i l'estació sigui completament hermètic, un procés que requereix diverses hores.

Es pot veure els astronautes fent les comprovacions rutinàries a la part interna del port d'acoblament en directe a Twitter o YouTube:

 

Llançament

El segon intent ha estat el reeixit: després de suspendre el llançament de dimecres per les males condicions meteorològiques, la NASA ha llançat amb èxit a les 15:22h (21:22h GTM) d'aquest dissabte el coet Falcon 9 a l'espai. Així doncs, la missió Demo-2 ja és en marxa.

El coet l'encapçalava la càpsula que transporta els astronautes Bob BehnkenDoug Hurley a l'Estació Espacial Internacional (EEI), en el que és el primer llançament d'astronautes en nou anys des de sòl dels Estats Units.

Tal com era previst, el coet, fabricat per l'empresa Space X, ha tornat a aterrar automàticament un cop han alliberat la càpsula Crew Dragon cap a l'espai. 

 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —