proves PCR
Per ACN i EFE
Publicat el 12 d’agost 2020

El Departament de Salut està ultimant els detalls operatius per dur a terme en els propers dies cribratges massius de coronavirus en dos barris de Barcelona, segons han confirmat fonts de la conselleria. La gerent de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell, ha explicat que "s'està treballant per fer-ho a Torre Baró i Besòs perquè són els dos amb les incidències més altes".

En una entrevista a la Cadena SER Borrell ha considerat que "val la pena començar amb els que estan més afectats". Ha afegit que "són barris de baix nivell socioeconòmic, el que també fa que hi hagi més població vulnerable amb més risc".

 

Detecció d'asimptomàtics

Aquest tipus de cribratge ja s'ha dut a terme a altres localitats com ara Granollers, Sabadell, Terrassa, Ripollet, Torregrossa, Santa Coloma de Gramenet o Vilafranca del Penedès. En total s'han efectuat ja més de 8000 proves PCR. 

Es tracta d'una iniciativa que és especialment útil per a detectar casos de persones asimptomàtiques que, precisament per no presentar simptomatologia, no tenien previst fer-se el test ni acudir al metge. "La millor actuació que podem fer és la prevenció, perquè ja no arribin casos amb símptomes i no es comprometi la capacitat assistencial del sistema de salut", ha explicat la consellera de Salut Alba Vergés, que ha explicat que aquests cribratges formen part d'una estratègia de "intervenció comunitària" en col·laboració amb entitats dels municipis. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —