Cues Alemanya
Per Redacció i EFE
Publicat el 21 de desembre 2020
Temps de lectura EFE

La gran afluència de persones per fer-se la PCR i poder sortir d'Alemanya els dies de Nadal està provocant cues de fins a sis hores i mitja, i es preveu que els dies 23 i 24 de desembre les cues d'espera encara seran més llargues. Paral·lelament Alemanya ahir va registrar 31.300 contagis nous i 702 morts per coronavirus.

Alguns testimonis

"Vam arribar ahir a dos quarts de dotze del matí i no ens van fer el test fins a les sis", explica l'Almudena, una madrilenya resident a Berlín que viatja el diumenge a Barcelona, i que assegura haver passat més de cinc hores esperant al carrer. D'altres, inclús, no van ser atesos, com l'Alberto, un estudiant de Medicina que viatja dilluns a Madrid per passar-hi les festes: "He hagut de tornar avui perquè ahir a dos quarts de sis de la tarda em van dir que ja hi havia massa gent i que havia de tornar un altre dia".

Es tracten d'uns centres habilitats només per a viatgers que s'hagin de fer la PCR per viatjar, la gent s'ha de registrar i pagar per avançat, però no és possible concertar una cita. Segons l'Adrian, un espanyol que fa una hora i mitja que s'espera, "el problema que hi ha és que, amb les dates que són, tots volem tornar a casa, hi ha massa gent i s'hauria d'habilitar més centres". Tot i això, considera que és una mesura adequada perquè "cal tenir algun tipus de control per garantir que la gent que viatja entre països, almenys, no estigui contagiada".

Els centres habilitats 

Berlín compta amb dos centres habilitats per a sotmetre's a les proves: el situat en l'aeroport Berlín-Brandemburg, on costa 59€ -als quals caldria afegir nou més si necessites la verificació d'identitat, imprescindible per a entrar a Espanya-, i un altre situat al centre de la capital, on el preu és deu euros superior. 

Per a aquells que viatgen amb avió, països com Espanya exigeixen des del passat 23 de novembre una prova PCR negativa, realitzada obligatòriament 72 hores abans de l'arribada. 

Xifres d'Alemanya 

Segons dades de l'Institut Robert Kock (RKI) de virologia Alemanya ahir va registrar 31.300 nous contagis de coronavirus i 702 morts relacionades amb la malaltia, cinc-cents menys que el dia anterior. 

Des de l'inici de la pandèmia hi ha hagut a Alemanya 1.471.238 contagis confirmats de coronavirus i s'estima que 1.085.500 persones han superat la malaltia i 25.640 han mort. La incidència actual setmanal és de 189,6 nous contagis per cada 100.000 habitants, és el nivell més alt que han patit fins al moment. Des del dimecres regeixen a Alemanya noves restriccions que tenen d'objectiu reduir la incidència setmanal a 50 nous contagis per 100.000 habitants.

Un bloc de pisos a Berlín. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —