Cuixart demana “unitat” al moviment sobiranista i que “aparqui disputes internes”
Per Redacció
Publicat el 05 de setembre 2020

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha reclamat des de la presó de Lledoners unitat estratègica entre els partits sobiranistes, a menys d’una setmana de la Diada. Ha advertit que “és des d’aquesta estratègia unitària que no renunciarem a construir la República catalana”, a més d’exigir “maduresa” i que s’estableixi “un horitzó comú que aparqui disputes electoralistes estèrils”. 

El president de l’entitat, condemnat pels fets del 20-S i l’1-0 a nou anys de presó, ha volgut subratllar que “diàleg i confrontació no són propostes contradictòries”, i que “ni la repressió permanent ni els legítims interessos de part justifiquen renunciar a la unitat estratègica”. 

En una carta enviada als més de 182.000 socis d’Òmnium, Cuixart ha tornat a denunciar la repressió “incessant i creixent” de l’Estat espanyol, però ha deixat clar que “ni la repressió ni la quarantena diària a la cel·la impediran que continuem acusant l’Estat de vulnerar drets humans, perquè així lluitem per preservar-los”.

Cuixart també ha recalcat que “el Tribunal Suprem, amb la col·laboració imprescindible de la Fiscalia, ha decidit rebregar el dret penitenciari de tots els presos, polítics i socials, suspenent-nos el tercer grau i les sortides per treballar a la fàbrica”.

Segons explica Òmnium, Cuixart passa 23 hores diàries tancat a una ce·la de la presó de Lledoners des que la fiscalia de l’Estat va exigir-ne la retirada del tercer grau penitanciari i el 100.2, a finals de juliol d'aquest mateix any. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —