Cuixart, després que el TC li tombi el recurs: "Els tribunals polítics mai no sorprenen"
Per ACN i Redacció
Publicat el 02 de juny 2021

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha reaccionat a Twitter a la resolució del Tribunal Constitucional que li tomba el recurs d'empara, assegurant que "els tribunals polítics mai no sorprenen" i que seguirà "utilitzant la presó com a altaveu de denúncia internacional".

Després d'esgotar totes les vies judicials espanyoles, Cuixart ha constatat que s'obre el camí cap al Tribunal Europeu de Drets Humans: "Anem a Estrasburg a acusar l'Estat". Tant el president d'Òmnium i com l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, a qui el TC també ha tombat el recurs, tenen oberta la via d'Europa i podran portar la causa de l'1-O al Tribunal Europeu dels Drets Humans (TEDH). 

Els magistrats del TC han seguit en la mateixa línia que ja van marcar amb els recursos dels exconsellers Meritxell Borràs, Carles Mundó, Jordi Turull i Josep Rull, els quals també van ser tombats.

El vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha expressat en declaracions a TV3 que el govern espanyol "veu clar que perdrà la batalla a Europa i per això ara anuncia gestos com els indults, que segur que tenen a veure amb el tactisme que té sempre Pedro Sánchez". Mauri, a més, ha volgut destacar que per a la resolució del recurs de Cuixart, el tribunal "s'ha tornat a esquerdar". 

Per últim, ha aprofitat per criticar la recollida de signatures que el PP està impulsant contra la concessió dels indults als presos independentistes. "És la imatge de la Espanya retrògrada, que va contra drets i llibertats, contra la ciutadania de Catalunya i la convivència del país. No ho aconseguiran", ha dit, tot lamentant també que hi hagi declaracions de dirigents del PSOE "que es poden igualar al que diuen el PP i Vox".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —