Cup Port
Per EFE
Publicat el 19 d’octubre 2021

La CUP ha presentat aquest matí una campanya per "omplir de crítica el model de ciutat" de Barcelona, al seu judici "caduc, insostenible i excloent", amb la qual ha exigit un "canvi de rumb" i ha posat en marxa el procés per escollir la candidatura de les properes eleccions municipals.

Tal com han explicat en roda de premsa els diputats al Parlament Eulàlia Reguant i Carles Riera, es tracta d'una campanya "crítica" amb l'executiu d'Ada Colau, a qui han retret que hagi "maquillat la Marca Barcelona" sense "cap intenció de canviar el model de ciutat" durant els sis anys que porta al capdavant de l'alcaldia."Avui més que mai és necessària una alternativa de ciutat, un canvi de rumb perquè la pandèmia i la crisi que es deriva, agreujada de la que ve del 2008, no suposin una nova excusa per intensificar un model de ciutat caduc, insostenible i excloent", ha asseverat Reguant, qui ha cridat als veïns a "organitzar-se i mobilitzar-se".

Sota el lema "Tombem la ciutat dels voltors. Recuperem Barcelona", la CUP es proposa "ser part activa del conflicte, la lluita i la disputa per recuperar la ciutat" de "l'especulació i la precarietat" i "sostreure el poder del capital i de les mans de l'especulació".

Cicle al novembre per conformar la candidatura 2023

En aquest sentit, ha indicat que el procés per conformar la "ambiciosa" candidatura que es presentarà a les eleccions municipals de 2023 arrencarà amb iniciatives i accions populars, com un cicle de debats i assemblees que la CUP durà a terme en tots els districtes de la ciutat durant la primera quinzena de novembre.

"Volem aixecar catifes, destapar qui mana a Barcelona i amb quines complicitats", ha assenyalat Riera en apostar per "desemmascarar als que condemnen la precarietat" als veïns d'una ciutat que ha titllat de "gran obra macabra al servei de devoradors i depredadors internacionals".

"S'ha construït una ciutat vitrina, que és una franquícia al servei del gran capital. Una ciutat espectacle de grans esdeveniments (...) a costa dels recursos del territori", ha denunciat abans d'assegurar que, en els últims anys, s'ha intensificat la "mercantilització" de la capital catalana.

"(Els comuns i el PSC) ho anomenen col·laboració publicoprivada. Quin cinisme i falta de dignitat: es tracta de posar recursos públics i la classe treballadora al servei dels interessos del sector privat!", ha afegit.

D'altra banda, ha detallat que arrenca ara un procés de debat intern per decidir "la llista, el format, el programa i el tipus de candidatura" per a les municipals de 2023, que desvetllaran "en els propers mesos", si bé ha avançat que la proposta de la CUP serà "rupturista i popular".

A més a més, en ser preguntats sobre si algun d'ells encapçalarà la llista de la CUP a Barcelona, Reguant ha subratllat que la intenció de tots dos, diputats al Parlament, és romandre a la cambra "fins que el president convoqui eleccions". 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —