La CUP votarà a favor de l'investidura de Pere Aragonés
Per ACN
Publicat el 25 de març 2021

'Sí' de la CUP a la investidura de Pere Aragonès i al pacte amb ERC. La militància de les 11 organitzacions que integren la formació ha avalat l'acord amb els republicans, segons el resultat de la consulta a les bases. El 'sí' a la proposta de l'acord amb ERC s'ha imposat amb un 59% dels vots per un 38% en contra, mentre que un 2% ho ha fet en blanc. Tot i això, un 85% de la militància cupaire diu que cal millorar el pacte, i només un 13% considera que l'acord ja és suficient. D'aquesta manera, ERC i CUP podrien seguir negociant els propers dies, si bé Aragonès s'assegura el 'sí' dels anticapitalistes a la seva investidura. El ple començarà divendres a les 10 hores.

Eulàlia Reguant ho ha explicat avui en una roda de premsa acompanyada pels diputats escollits de la formació. En ella, ha assegurat que la CUP "no participa ni participarà en la taula de diàleg", no perquè no hi creguin sinó perquè consideren que la mesa "no dona sortida a les demandes d'amnistia i autodeterminació". De tota manera, no ho consideren un motiu per donar suport o no al Govern català. Reguant ha afegit també que el partit "seguirà fent oposició al partit socialista, per ser un partit del règim" i que treballaran perquè abans que s'acabi la legislatura s'exerceixi l'autodeterminació.

Pendents de Junts

D'aquesta manera, Aragonés s'assegura els nou vots favorables de la CUP, que afegits als 33 diputats que va aconseguir ERC sumen 42. Per poder ser escollit president, necessita també els vots de Junts, que encara no ha confirmat la seva posició però va anunciar ahir que encara no hi havia acord. Les dues formacions tenen poc temps per ultimar un pacte perquè el ple de divendres acabi amb un nou president de la Generalitat. 

En aquest sentit, la CUP ha aprofitat per convidar la formació postconvergent a sumar-se també a l'acord. "No entendríem que JxCat no compartís que aquest país necessita uns mínims per viure i, per tant, una renda bàsica o una banca pública", ha assegurat Reguant, que ha insistit que la formació de Carles Puigdemont "avui i ara té la responsabilitat de sumar-se a aquest acord si es vol posar al servei del país".

 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —