- vídeos -
La directora belga Agnès Varda, pionera del cinema feminista, es qüestiona els rols de gènere en una peça emblemàtica
Per Redacció
Publicat el 03 d’octubre 2020
Duració 7.48 min

L'any 1975 una televisió francesa demana a 7 directores que responguin en 7 minuts a la pregunta “Què és una dona?”. Aquesta és la resposta cinematogràfica d’Agnès Varda, pionera en cinema fet per dones, en forma de curt agit-prop (o cinema pamfletari). Réponse de femmes: Notre corps, notre sexe constitueix una crítica salvatge a la cosificació del cos femení, els rols de gènere, la maternitat, el plaer o les violències a les quals se sotmeten les dones pel simple fet de ser-ho.

Al curt podem veure diverses dones parlant de sexe, abordant el desig o el plaer, o analitzant la societat patriarcal que les envolta. És, per descomptat, un document únic i increïblement polític, absolutament transformador en el context en el qual es va fer públic. Varda mostra sense tallar-se nuus femenins, dones de totes les edats i tot tipus de cossos. 

La directora -tot i que fou menys reconeguda que els seus coetanis com, per exemple, Jean-Luc Godard- es considerada l'"àvia de la Nouvelle Vague". Centrada sobretot en els diferents tipus d'opressions, la classe social o els estereotips de gènere, Varda fa política a cadascun dels seus films sense perdre la brillantor i el seu talent excepcional. 

Aquest curtmetratge és una obra molt rellevant per entendre el feminisme de la segona onada.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —