ACN
Per ACN
Publicat el 02 de març 2021

Daniel Brühl (Barcelona, 1978) va debutar dilluns com a director de cinema al 71è Festival Internacional de Cinema de Berlín amb el film Nebenan (Next Door). L'actor catalano-alemany dirigeix i protagonitza aquesta comèdia negra sobre la fama en el món del cinema, que transcorre en un bar del barri berlinès on el mateix Brühl resideix en l'actualitat.

L'estrena de Daniel Brühl com a director coincideix amb una edició de circumstàncies de la Berlinale per culpa de la crisi del coronavirus i que se celebra sense públic, estrelles ni catifa vermella aquesta setmana, i tindrà a l'estiu una versió presencial oberta al públic. Quinze films competeixen a la secció oficial per l'Os d'Or i de Plata, i el palmarès es desvetllarà divendres.

Sense càmeres, flaixos, fans ni catifa vermella, va arrencar dilluns la 71a Berlinale. La crisi del coronavirus ha obligat el festival de cinema a dividir-se en dues fases: una primera aquesta setmana per a la indústria i la premsa, i una segona al juny, ja amb públic.

No hi ha pel·lícules estatals ni catalanes entre les 15 aspirants en la secció oficial, però sí un director i actor català. Daniel Brühl hi presenta Nebenan, la seva estrena com a realitzador. El seu debut té forma de comèdia negra i és un retrat irònic, i amb elements autoreferencials de la fama en el món del cinema. Brühl interpreta el protagonista, amb qui comparteix el nom de Daniel, un famós actor que es topa en un bar a prop de casa amb un "perdedor" de la reunificació d'Alemanya.

El director retrata així un univers que li és conegut i proper (ell mateix viu ara al barri de Prenzlauer Berg on transcorre la pel·lícula). Brühl combina entreteniment amb una reflexió sobre la humilitat. "Al final, tothom hauria d'anar a casa i assegurar-se que sap qui viu a la porta del costat", explica l'actor en la documentació promocional del film. "Per al meu debut, era important escollir alguna cosa personal, una història que pogués explicar bé i de manera exhaustiva", afegeix.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —