- vídeos -
La teva vida és un decorat?
Publicat el 13 de juny 2020

El món és un escenari meravellós però té un repartiment deplorable. Ens situem dins d'un bosc on no hi ha espai per la fantasia sinó pel terror ocult. En aquesta societat al·legòrica els animals representen les frustracions i les pors dels humans. El curtmetartge Decorado (2016) d'Alberto Vázquez el protagonitzen uns animalons que haurien de ser bofons però són més aviat inquietants.

Res no encaixa, de forma intencionada, començant pel tractament gràfic dels personatges, que contrasta amb el fons. Els uns, seguint l'estela del dibuix animat nordamericà d'inicis del segle XX, i l'altre emulant el gravat decimonònic. Precisament per aquests estils de dibuix tradicionals contrasten amb els sentiments i problemes humans contemporanis que pateixen els protagonistes. Aquest joc de contrasts crea una atmosfera d'humor corrosiu.

El protagonista fa explícit aquest malestar, aquesta tensió entre el que sembla i el que és, de diferents maneres, des del principi de la història. El curt és una faula irònica i existencialista sobre el sentit de la vida i les nostres relacions. Un híbrid entre conte de terror i comèdia subversiva. "La narració és fragmentària i polièdrica, com un trencaclosques", diu el director Alberto Vázquez.

El curtetratge d'animació 2D arriba després d'altres fites d'Alberto Vázquez, com Birdboy (2011) o Sangre de unicornio (2013). Amb també el llargmetratge Psiconautas, los niños olvidados (2015) a l'esquena, el director ha demostrat un univers narratiu personal i únic. Decorado (2016) va ser premiat en diversos festivals internacionals, entre els quals destaca la selecció del prestigiós estival Internacional de Animació de Annecy i va rebre un Goya al millor curtmetratge d'animació.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —