Entitats culturals, associacions de veïns i d’altres col·lectius afectats pel desallotjament reivindiquen la necessitat de l’edifici
Per Sara Soteras i Acosta , Sofia Puvill i Clara Tórtola
Publicat el 26 de novembre 2020

La Casa Buenos Aires de Vallvidrera feia mesos que era niu d’un projecte social i comunitari de defensa de l’immoble davant l’especulació de la propietat, la congregació religiosa dels Pares Paüls. Al setembre la congregació va decidir reactivar l’ordre de desallotjament, que finalment s’efectua el 28 d’octubre al matí. Els diversos col·lectius afectats pel desallotjament reclamen la Casa de nou a falta d’un espai comú.

L’edifici havia estat un antic hotel modernista que, anys més tard, va convertir-se en una residència per a gent gran: la llar Betània. El 2012, però, la llar tanca i la Casa cau en desús. A partir d’aquest moment, començarà una llarga lluita veïnal fins al 2019, quan s’ocupa per primera vegada. 

Tot i que el grup de suport va portar la causa al Parlament el dia abans del desallotjament, i algunes formacions polítiques es van posicionar en contra de la data establerta, un fort desplegament policial va aconseguir desallotjar el grup de veïns i activistes que ocupaven la Casa Buenos Aires.

Són molts els projectes socials, artístics i culturals que s’han vist afectats pel desallotjament i que ara no disposen de cap espai per a desenvolupar les seves activitats. La Casa Buenos Aires havia estat el centre neuràlgic de diversos grups musicals. Un d’ells són els Pony Pisador, un grup de música folk i tradicional que reivindica la utilitat que representava l’espai per a ells. Hem volgut conèixer de més a prop del seu cas:

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —