Una banda formada per vuit persones ha estafat 175.000 euros amb la venda de mascaretes i tests de Covid-19
Per Redacció
Publicat el 09 de juliol 2020

En una actuació conjunta, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han aconseguit desarticular a Barcelona una xarxa formada per vuit persones que venien mascaretes, equips de protecció individual (EPIs) i tests de detecció de la Covid-19 a preus molt baixos, un 60 % més barats del preu convencional. No obstant això, en la majoria dels casos no enviaven els productes als compradors i, quan els reclamaven, al·legaven "problemes d’emmagatzematge, logística o incompliment de pagaments". Només van retornar els diners en els casos que se’ls notificava que hi havia alguna mena de denúncia en tràmit per tal d’evitar l’actuació judicial.

S'acusa el principal responsable de la trama i els set mitjancers de delicte d’estafa i pertinença a una organització criminal, i es calcula que haurien aconseguit 175.000 euros de 84 víctimes, als quals havien enganyat gràcies a la infraestructura i als coneixements informàtics que posseïen els membres de la banda. Les pàgines que utilitzaven per dur a terme l’estafa eren de gran qualitat i gaudien d’un posicionament preferent als buscadors d’internet, dos factors que els donaven credibilitat.

La investigació es va iniciar a partir de nombroses denúncies d’estafa arreu d’Espanya a portals reconeguts d’internet, la qual cosa va obligar les autoritats a crear un equip conjunt d’investigació entre agents dels dos cossos, especialitzats en delinqüència patrimoni-econòmica i tecnològica. El jutge ha procedit al bloqueig de sis comptes bancaris vinculats als pagaments dels quals el titular era el principal investigat, en què s’hi han detectat 50.000 euros.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —