Homrani
Per ACN
Publicat el 27 d’octubre 2020

Desconcert al voltant de l'obligatorietat o recomanació de fer teletreball. Aquest matí, el conseller El Homrani ha assegurat en una entrevista a RAC 1 que l'obligatorietat del teletreball ja és inclosa en una resolució del Departament de Salut. Els índexs de mobilitat dels darrers dies evidencien que no s'ha reduït i això ha portat al Govern, patronals i sindicats a publicar un document mitjançant el Consell de Relacions Laborals en què recorden que el teletreball és obligatori.

En una posició contradictòria, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, explicava ahir que l'actual decret d'estat d'alarma no permet imposar aquesta obligació ni decidir unilateralment mesures que tinguin en compte algun tipus de confinament domiciliari; mentre que el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, es referia al teletreball com a recomanació, en una entrevista a Catalunya Ràdio. "Retirar gent de la circulació vol dir retirar el virus que es transmet amb increïble facilitat i que està posant al límit el sistema sanitari", ha dit Tremosa.

Els sindicats insisteixen amb el teletreball

Paral·lelament, aquest dilluns a la nit, el Consell de Relacions Laborals —format per la Generalitat, les patronals Foment del Treball i Pimec i els sindicats UGT i CCOO— va fer un recordatori sobre l'obligatorietat d'aquesta mesura i van exigir que en cas d'haver de celebrar reunions fossin telemàtiques i deixar la presencialitat per a aquelles activitats en què sigui "imprescindible".

En cas que els treballadors s'hagin de desplaçar, el Consell de Relacions Laborals també recorda que l'empresa ha de facilitar un document acreditatiu que doni cobertura a la mobilitat per anar o tornar de la feina. 

D'altra banda, també estableix la necessitat que les empreses estableixin un torn d'entrada i sortida esglaonada dels llocs de treball i permeti una flexibilització horària que eviti aglomeracions al transport públic, que en hora punta ja viatja al màxim de la seva capacitat. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —