Desconfinament
Per ACN
Publicat el 03 de maig 2020

Catalunya vol utilitzar nou regions sanitàries i no les províncies com a marc de referència pel desconfinament. Segons fonts del departament de Salut, el govern espanyol hauria acceptat la proposta, que ha estat plantejada aquest diumenge per la consellera Alba Vergés al ministre de Sanitat, Salvador Illa, en una conversa que s'ha fet via telemàtica. Tot i això, el ministeri de Sanitat ha negat minuts després que hagin acceptat les regions sanitàries, apuntant que "no hi ha res ferm" i que tan sols s'han compromès a "estudiar les propostes".

Actualment Catalunya té 7 regions sanitàries, però en les àrees bàsiques de salut proposades pel Govern es divideix la regió de Barcelona en tres zones, per respondre als requisits que es fixen des del govern espanyol. Així, les fases de desescalada s'aplicarien en nou àmbits diferents: Terres de l'Ebre, Tarragona, Barcelona ciutat, Metropolitana Nord, Metropolitana Sud, Catalunya Central, Lleida, Alt Pirineu i Aran, i Girona.

Una polèmica, amb encreuament de declaracions incloses, que arriba després de les queixes suscitades a diverses administracions locals del país, que consideraven la proposta provincial desencertada i centralitzadora, ja que no obeïa a criteris tècnics ni tenia en compte les necessitats del territori.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —