Desenes de persones omplen les xarxes socials amb els seus testimonis d’abús en primera persona
Publicat el 24 de febrer 2021

Després dels diversos testimonis que van explicar al diari Ara les vivències d'assetjament a l'Institut del Teatre (IT), cada vegada afloren més i més veus que volen fer un gran esforç i trencar el silenci. Uns testimonis en primera persona que van prenent forma, veu i rostre. Molts d’ells sota el hashtag #NoÉsTeatre.

Mireia Morera de 22 anys i estudiant de l’Institut del Teatre, ha volgut deixar clar que el nom d’Ollé no és l’únic, i que encara han de sortir a la llum altres noms.

Trobem també el cas de Roser de Castro, exalumna de l’Institut del Teatre, i ara actriu, docent i dramaturga, que ha expressat com se li forma un nus a l’estómac cada vegada que entra a l’edifici.

L’actriu Sandra Pujol, component de la companyia Íntims Produccions, ha revelat en un tuit un missatge que el mateix Joan Ollé li va enviar, concretament l’any 2016, moment en què l’actriu era dirigida pel l'Ollé: un treball del vers a partir de textos d'El somni d’una nit d’estiu de William Shakespeare. L’any següent, el 2017, tots dos van treballar junts a l’obra Delikatessen, un espectacle del mateix Ollé i on ella era intèrpret. Al tuit, escriu “Un de molts”, volent deixar clar que es tracta d’un dels molts missatges que el director li va enviar, com explica en un altre tuit.

Marc Andurell, també exalumne de l’Institut del Teatre, explica com es normalitza aquest abús de poder per part dels professors i com ara, després d’uns anys i amb tots els testimonis que sorgeixen, s'adona que era totalment insostenible. També veu, amb perspectiva, com ell va presenciar abusos que patien companys o companyes seves i ho va permetre, i també va permetre els que ell mateix va patir.  

La força per denunciar

L'actriu terrassenca Andrea Ros escriu un fil on explica els motius per denunciar, però també com de difícil és fer-ho.

Es demana la dimissió de Magda Puyo

Un altre testimoni, el director de teatre Adrià Aubert, mostra la seva indignació amb les declaracions de Puyo d'avui al matí a TV3. 

 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —