Desnonament Raval
Per Redacció
Publicat el 23 de novembre 2020

Un desallotjament al barri del Raval de Barcelona ha provocat aquest vespre aldarulls, incendis de mobiliari urbà i càrregues policials contra els veïns. El Sindicat de Llogateres i Llogaters ha alertat aquesta tarda que els Mossos d’Esquadra havien arribat a l’edifici número 13 del carrer Bisbe Laguarda per dur a terme un desnonament cautelar en tres habitatges, on aquest matí s’havien concentrat els veïns per evitar-lo.

Segons assegura el sindicat, que també critica que el desnonament es faci poques hores abans del toc de queda, no hi havia procés judicial obert ja que es tractava d’una ocupació recent. Les mateixes fonts explicaven que els Mossos han actuat sense haver demanat l’informe de vulnerabilitat als ocupants, una de les noves mesures que la Generalitat havia imposat recentment en l’últim decret per intentar alleugerir el nombre de desnonaments.

El cos ha intentat fer fora dues famílies en situació de risc i un grup de joves que s’havien instal·lat en un habitatge. Finalment, han aconseguit fer fora d’un dels pisos una mare de família amb un menor i una dona gran dels quals es fa càrrec.

Els Mossos expliquen que el propietari de l’immoble ha interposat una denúncia. També asseguren que han fet fora una dona de 50 anys i que no hi havia indicis que l'afectada visqués al pis. Les fonts policials diuen que els agents li han ofert anar al Centre d’Urgències i Emergències Socials (CUESB) de l’Ajuntament, però que l’afectada s’hi ha negat. El propietari, segons el sindicat, és el fons d’inversió immobiliària Sanolda Invest S.L.

Els veïns de la zona han intentat aturar l’actuació policial tot encarant-se als agents, que han respòs amb càrregues. Els bombers també han actuat per apagar un incendi al carrer, originat arran d’un contenir cremat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —