Pep
Per Lorena Sopena i Redacció
Publicat el 10 de febrer 2021

Els veïns de nou Barris han vist de prop la tragèdia: en Pepe, veí de Roquetes, amenaçava de llançar-se per la finestra quan cap a la una del migdia han vingut a desnonar-lo. Per sort, els serveis d'emergència l'han fet entrar en raó, s'ha calmat i finalment ha facilitat l'accés al domicili. Això sí, el desnonament s'ha executat i aquest restaurador de 48 anys i la seva dona s'han quedat al carrer.

Feia un any que no podia pagar el lloguer dels pis, propietat d'un privat amb diverses finques. "Ho he perdut tot: el bar, tinc deutes a la seguretat social, amb hisenda, del lloguer...", ha explicat al Diari de Barcelona. Tot plegat, assegura, derivat de la crisi del coronavirus. De fet, la seva dona va contagiar-se al principi de la pandèmia, que la va deixar amb una pneumònia bilateral. "Va estar un mes a la Vall d'Hebron i quinze dies en un hotel salut". Encara pateix seqüeles.

Els bombers han calmat en Pepe, que amenaçava amb llançar-se de la finestra

"No tenim lloc"

En Pepe no havia viscut mai un desnonament en primera persona: "Mai a la vida havia tingut un problema així. És el primer cop que han vingut a fer-me fora de casa", relata. Li havien notificat el llançament, però al desembre l'havia recorregut. "No m'havien dit que avui arribaria el dia", es lamenta.

Mentre explica tot això, encara ha de rumiar què farà a partir d'ara. De moment, deixar les coses a casa d'alguns amics. "No sé on menjaré perquè no tinc diners ni per menjar". Assegura que no li han ofert cap alternativa habitacional ni social.

En Pepe marxa, desnonat, de casa seva

"No hi ha justícia. En els temps en què estem no poden fer fora la gent que no té res. On vaig jo ara? Jo o qualsevol, on anem? No tenim lloc", maleeix. De sobte, uns crits interrompen la conversa. La comitiva judicial marxa escortada pels Mossos d'Esquadra.

Finalment, en Pepe i la seva dona han decidit que passaran la nit al Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona. 

 

L'Ajuntament desconeixia el cas

La unitat antidesnonaments de persones en vulnerabilitat de l'Ajuntament de Barcelona ha dit al DdB que desconeixia el cas. Fonts municipals afirmen que ningú no havia avisat, ni els serveis socials ni els d'habitatge que té el consistori sobre l'execució del llançament. Quan n'ha tingut coneixement, la unitat s'ha personat a Roquetes.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —