Tocats per la pandèmia: un milió de joves espanyols ni estudia ni treballa
Per EFE
Publicat el 18 de juny 2021

Creu Roja ha alertat de les grans dificultats que pateixen els joves en l'accés al mercat laboral en el context actual de crisi social i econòmica, on el 17,3% dels quals tenen entre 15 i 29 anys ni estudien ni treballen, cosa que suposa un milió de joves.  

L'organització treballa amb els joves a través del Pla d'Ocupació, que llança la campanya "Som GO, una generació d'oportunitats", amb l'objectiu de posar en valor el talent de milers de joves i la implicació necessària de les empreses a través d'experiències formatives en entorns reals de treball i en la seva contractació.  

A través dels programes d'ocupació, Creu Roja va millorar l'ocupabilitat de més de 12.000 menors de 30 anys el 2020, 6.000 joves es van formar en una ocupació i 5.000 d'ells van trobar un treball. Les iniciatives d'Ocupació Jove del Pla d'Ocupació de Creu Roja ofereixen assessorament, formació, pràctiques laborals i una oportunitat d'ocupació a les persones joves.  

Elevat atur juvenil

Creu Roja explica que l'evolució de joves que ni estudien ni treballen a Espanya es manté "en nivells molt elevats" per les grans dificultats en l'accés a l'ocupació i que, en moltes ocasions, quan l'aconsegueixen, "sol estar marcat per la precarietat i temporalitat".  Recorda que la desocupació en la franja d'edat de 16 a 19 anys se situa en 58,23% i entre els 20 a 24 anys en el 36,52%; la taxa d'atur en menors de 30 anys està entorn del 30%.  

"A més de tenir menys oportunitats, els joves dupliquen en contractes temporals a la població total i en els últims anys han vist empitjorar les seves condicions de vida, arribant a un 22% de joves que viuen en llars per sota del llindar de la pobresa", exposa l'organització.  

Creu Roja adverteix que abandonar el sistema d'educació de manera primerenca comporta que les persones joves tinguin baixos nivells formatius i per tant poques oportunitats laborals. L'abandó primerenc de l'educació i la formació a Espanya se situa en el 16%, afegeix. Pel Federico García, de l'àrea d'Ocupació de Creu Roja, la situació és preocupant: "Amb l'actual crisi, el 17,3% dels joves de 15 a 29 anys no estudia ni treballa, la qual cosa suposa un milió de joves. Es trenca així la tendència a la baixa iniciada en 2013, quan la taxa va aconseguir el seu valor màxim (22,5%)".  

"Dels joves que no estudien ni treballen, menys del 30% es troba cobert pel sistema de Garantia Juvenil; dades que reflecteixen una baixa cobertura respecte de la mitjana europea que se situa en el 38,9%", conclou.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —