Imatge de l'exterior de la residència Castrillón de Lleida.
Per ACN i Redacció
Publicat el 23 de juny 2020

El Departament de Salut va detectar a mitjans de la setmana passada un brot de coronavirus en la residència Castrillón de Lleida, després que 13 dels ancians i 5 treballadors donessin positiu, segons publica el diari Segre. Salut va efectuar proves PCR a usuaris i treballadors després que diverses persones del centre presentessin símptomes compatibles amb la Covid-19, que van revelar 18 positius.

Després de les proves, quatre dels 13 usuaris del geriàtric privat que van donar positiu es troben ingressats en un centre hospitalari. Des del Departament assenyalen que el brot està "sota control", ja que s'han separat i aïllat els possibles contagis, tal com preveu establert per les autoritats sanitàries. Segons ha publicat el diari Segre, aquesta residència no havia tingut cap altre cas de coronavirus anteriorment.

D'altra banda, des de l'atenció primària s'ha reforçat l'assistència a la residència amb infermeres i auxiliars d'infermeria per suplir el personal que es troba de baixa. Així mateix, des de Salut Pública han efectuat formació específica a la plantilla per tal d'aplicar un correcte aïllament i sobre l'ús d'equips de protecció individuals (EPI), segons han indicat fonts de la conselleria.

Altres contagis a Lleida

Més enllà d'aquest brot en la residència Castrillón, fonts del Departament de Salut han explicat al diari Segre que a hores d'ara hi ha fins a 42 persones aïllades a un hotel de la ciutat. D'aquestes, s'ha confirmat que 7 tenen coronavirus i la majoria de les persones aïllades són temporers o persones que no poden confinar-se al seu domicili. També s'han detectat diversos casos positius a una granja escola, on hi ha 24 temporers infectats.

En total, aquest darrer cap de setmana es van detectar a la província de Lleida fins a 56 casos nous de Covid-19. El dissabte es va saber que hi havia hagut 38 contagis al territori, mentre que diumenge se'n van notificar 28 més. Actualment, els infectats són 3.473 a la província, amb 239 morts, i fins a 14 ingressats en hospitals, quatre d'ells a l'UCI.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —