Drogues
Per ACN
Publicat el 23 d’agost 2020

El jutge de guàrdia de Barcelona ha deixat en llibertat amb càrrecs per abús sexual als dos turistes italians acusats de drogat i abusar de dues noies, tot i que els imposa una ordre d'allunyament respecte de les denunciats i els prohibeix sortir de l'àrea Schengen, de manera que podrien abandonar el territori espanyol

Segons ha informat el  Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la titular del jutjat d'instrucció número 10 de Barcelona, que estava de guàrdia el passat dissabte, ha ordenat als dos detinguts que estiguin a disposició del jutjat d'instrucció sempre que se'ls requereixi. 

Així i tot, la investigació encara està oberta, a l'espera entre d'altres diligències, dels resultats de diversos informes forenses, en relació al delicte d'abús sexual que presumptament s'atribueix a cada un dels dos homes. 

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 20 d'agost dos homes, de 23 anys i de nacionalitat italiana, com a presumptes autors d'un delicte d'abusos sexuals contra dues noies a les que haurien drogat prèviament. Els fets van passar la tarda del 16 d’agost, quan les dues noies estaven amb un grup d’amigues en un local de Sant Adrià del Besòs on van conèixer als dos nois, que seien a la taula del costat. A la matinada següent, les dues víctimes, en un estat de confusió i atordiment, es van despertar a casa seva sense saber ben bé què havia passat. 

En intentar reconstruir les vivències que havien tingut des que havien conegut els nois al local, se'n van adonar que només podien recordar un moment en què estaven totalment nues en un altre pis en companyia de dos dels nois, que estaven en actitud de mantenir-hi relacions sexuals, aprofitant el seu estat d'indefensió i desconcert, segons han explicat els Mossos en un comunicat.  Cap de les dues noies era capaç de fer memòria sobre de quina manera havien aconseguit marxar del pis i de com havien arribat a casa seva. Més tard i per una aplicació mòbil van saber que havia estat amb un servei de taxis.

En el moment en què les dues amigues van parlar per compartir el que els havia passat van coincidir en el fet de trobar-se en el mateix estat de confusió. Aleshores es van adreçar a un centre hospitalari de Barcelona on els van fer diverses proves. L’analítica va revelar que ambdues havien consumit de manera involuntària algun fàrmac que contenia benzodiazepines, un component present en medicaments que actuen principalment sobre el sistema nerviós i provoquen efectes sedants, amnèsics o relaxants. Normalment es prescriuen per tractar l’insomni o l’ansietat.

Les gestions d’investigació van conduir els agents a identificar els presumptes agressors sexuals a través dels seus comptes a les xarxes socials. A més, també van poder ubicar el domicili on s’haurien produït els fets, situat al districte de l’Eixample de Barcelona. El 20 d’agost els investigadors van arrestar els presumptes autors dels fets per un delicte d’abús sexual. El Mossos asseguren, a més, que el fet que es tractés de dos turistes que havien de tornar en pocs dies al seu país va accelerar les gestions per localitzar-los i poder-los detenir. Els detinguts van passar dissabte a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —