Per què avui celebrem el Dia Internacional Sense Dieta?
Publicat el 05 de maig 2020
Temps de lectura 2 MIN.

Començar una dieta, amagar una part del cos o voler-la canviar perquè no ens agrada o sentir-se malament per haver menjat més del compte. Molts i moltes segurament heu experimentat una situació similar, però avui és un bon dia per reflexionar sobre l’acceptació del propi cos, perquè és 6 de maig. Aquesta data està reconeguda com el Dia Internacional Sense Dieta gràcies a l'escriptora feminista Mary Evans Young i a una casualitat.

Evans va decidir promoure aquest Dia Internacional Sense Dieta la primavera de 1992. I ho va per dos factors. El primer, tal com va explicar ella mateixa en una entrevista, va ser perquè va veure un programa a la televisió on algunes dones se sotmetien a una reducció d'estómac. Però no només això, ja que a l’escriptora també la va influenciar el cas d’una adolescent que es va suïcidar perquè “no podia suportar estar grassa”.

Per aquests dos motius Mary Evans Young va decidir fer un pas endavant i va promoure una campanya sota l’eslògan “Fat Woman Bites Back”. Aquell mateix dia, Evans va ser entrevistada a televisió i quan va acabar l’entrevista, en ple prime time, va dir: “Don’t Forget to celebrate No Diet Day” (No oblideu celebrar el dia sense dieta). En dir aquestes paraules, Evans Young simplement pretenia fomentar l’acceptació del propi cos i enviar un missatge crític contra aquells que discriminen les persones per qüestions de pes. No obstant això, i de manera involuntària, acabava de crear el Dia Internacional de Sense Dieta.

Aquest dia es va celebrar per primera vegada el 1992, ara fa 28 anys, amb un pícnic a Hyde Park organitzat per la mateixa escriptora. La història, però, capritxosa, va voler que la celebració acabés a casa de Mary Evans Young a causa de la pluja.

Des d’aquest moment, Mary Evans Young es va convertir en una referència en la lluita per l’acceptació del cos. De fet, l’any 1995 va publicar un llibre titulat “Having it all without having to diet” (Tenir-ho tot sense haver de fer dieta), que pretén fer reflexionar a lectors i lectores i anar en consonància amb el missatge que va enviar per primera vegada el 1992 i que va marcar el punt de partida del Dia Internacional Sense Dieta.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —