L'ecologisme commemora el Dia Mundial del Medi Ambient a la xarxa
Per Redacció
Publicat el 07 de juny 2020

Avui se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient. A causa de la pandèmia mundial generada per la COVID-19, tots els actes commemoratius i reivindicatius s'han hagut de traslladar a un format virtual. Arreu del món s'han fet ressò a través de diferents vies per mostrar el seu suport a la necessitat de mantenir i cuidar el nostre entorn i conscienciar a la humanitat que necessitem un canvi d'actituds i d'hàbits.

També s'ha apel·lat a reflexionar sobre una desescalada conscienciada i sostenible. Durant els dies de confinament, va haver-hi una clara millora pel que fa a la contaminació en general: l'aire contenia menys gasos contaminants causats per la poca o restringida activitat humana en diferents sectors com la mobilitat, les aigües dels mars i els rius circulava cristal·lina, entre molts altres efectes.

Però, a mesura que s'ha tornat a permetre el moviment i les activitats quotidianes han anat apareixent moltes actituds incíviques pel que fa al mal ús dels residus de materials tan necessaris com contaminants: mascaretes, guants, papers, etc. que malmet la natura i els espais públics. Així doncs, molts clams van dirigits a la necessitat de radicar aquests costums per tal d'assegurar una bona vida al nostre entorn i a tots els éssers vius que hi vivim.

A Catalunya, diferents entitats ecologistes aplegades a la federació Ecologistes de Catalunya han fet un manifest i han convocat diferents accions virtuals amb l'ús del hashtag: #CLAMpelmedi5J per exigir un model social que asseguri la salut de les persones, animals, la natura i de l'entorn.

Alguns exemples dels clams i els vídeos de la iniciativa #CLAMpelmedi5j són els següents:

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —