El Diari de Barcelona guanya una de les distincions Jaume Vicens Vives 2021 - Diari de Barcelona
RECONEIXEMENTS
El Diari de Barcelona guanya una de les distincions Jaume Vicens Vives 2021
També és finalista en la categoria de millor mitjà digital dels Premis de Comunicació Local, que s'atorgaran el 29 de setembre

El Govern de la Generalitat ha concedit la distinció Jaume Vicens Vives 2021 al Diari de Barcelona, "pel seu paper transformador en l'ensenyament i l’aplicació pràctica de la producció informativa amb l’objectiu de fer arribar als estudiants la immersió en les dinàmiques d’un mitjà de comunicació professional". La distinció Jaume Vicens Vives a la qualitat docent universitària es va crear l'any 1996 i té la finalitat de premiar l'excel·lència en la docència universitària.
El Govern de la @gencat acaba d'anunciar que concedeix una de les distincions Jaume Vicens Vives 2021 al @diaridebcn, de la Facultat de @comunicacioUPF, pel seu paper transformador en l\u2019ensenyament. Enhorabona! \uD83E\uDD73https://t.co/QrUqiKJH1J pic.twitter.com/dkLILnr4BZ
— UPF Barcelona (@UPFBarcelona) September 22, 2021
El lliurament d’aquest guardó s'ha realitzat en el marc de la inauguració oficial del curs universitari 2021-2022, que es fa a la Universitat de Girona, de la mà del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i de la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis.
L'acte ha tingut lloc aquest dijous 23 de setembre i s'ha pogut seguir en directe des d'aquí:
Finalista dels Premis de Comunicació Local
Per altra banda, si bé la distinció Jaume Vicens Vives és un reconeixement pedagògic, el DdB és també un dels tres finalistes dels Premis de Comunicació Local, de caràcter professional, en la categoria de millor mitjà digital, segons que ha anunciat el jurat. Els Premis de Comunicació Local valoren els mitjans de proximitat, per la seva creativitat, talent i trajectòria. Enguany s'hi han presentat 104 projectes entre totes les categories. El premi a la millor trajectòria professional es concedirà a Sílvia Garcia, un referent del periodisme musical a Tarragona i a Catalunya.
A la categoria de millor mitjà digital els finalistes són, a més del Diari de Barcelona, betevé i La Veïnal.
\uD83E\uDD1ES'ha acabat l'espera! Us desvelem els finalistes dels #premiscomlocal2021. \u2714\uFE0FA l'enllaç, trobareu les candidatures que opten a les 7\uFE0F\u20E3 categories\uD83C\uDFC5 \uD83D\uDC47https://t.co/KbPB1T4kTL @laxarxa @audiovisualMAC @diba @rocaumbertfa
— premiscomunicaciolocal (@premiscomlocal) September 21, 2021
El jurat, presidit per Juan Cal, exdirector executiu del Grup Segre, i amb Josep Maria Martí, director de l’Observatori de la Ràdio, com a secretari, està format per Montse Abad, productora independent de televisió; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Noemí Cuní, periodista i vicepresidenta del Clúster Audiovisual de Catalunya; Pep Vilar, director d’Informatius de TVE i, Alba Tosquella, directora de Comunicació i Màrqueting de la Fundació Catalunya La Pedrera.
A banda del projecte "Una nova etapa per al Diari de Barcelona", la resta de distincions Jaume Vicens Vives han recaigut, a nivell individual, a Anna Pagès Santacana (Blanquerna-URL), Josep M.Terricabras Nogueras (UdG), i Maria Jesús Blanco Galindo (UOC); i a nivell col·lectiu, a l’Observatori sobre la Didàctica de les Arts (UB) i al projecte “La simulació clínica en els estudis d’Infermeria i la transferència en el territori” (UdG).
Les mencions M. Encarna Sanahuja Yll a l’excel·lència en la inclusió de la perspectiva de gènere en la pràctica docent universitària han estat lliurades, a títol individual, a M. de los Ángeles Calero Fernández, i a títol col·lectiu, al projecte “Disseny, elaboració i disseminació de recursos per a la introducció de la perspectiva de gènere a la docència en l’àmbit STEM” (UPC).
El DdB, un diari diferent
El Diari de Barcelona és un mitjà elaborat per estudiants de Periodisme -molt especialment pels estudiants en el marc del seu Treball de Fi de Grau-, Comunicació Audiovisual, Publicitat i Relacions Públiques, Llengües Aplicades i Traducció i Interpretació de la Universitat Pompeu Fabra.
Però compte, no teniu a la pantalla cap diari universitari. No, no us equivoqueu. Es tracta d'un mitjà de comunicació nascut el 30 d'abril de l'any 2020, exactament 27 anys després que la històrica capçalera deixés de ser present als quioscos, però els redactors que el fan possible els set dies de la setmana són universitaris de quart curs que tenen, per tant, i per molt que passin els anys, entre vint i vint-i-dos anys. I aquesta eterna joventut fa que la seva perspectiva sigui, inevitablement, diferent... El Diari de Barcelona experimenta cada dia amb formats nous i mirades diferents per mirar d'entendre i d'explicar les contradiccions i la complexitat de la realitat que ens envolta.

