Dificultats per accedir a la pastilla de l'endemà
Per EFE
Publicat el 25 de setembre 2021

L’Observatori de Drets Sexuals i Reproductius ha anunciat que la majoria de denúncies que reben relaten les dificultats per poder accedir a a la pastilla de l'endemà, sobretot a les farmàcies.

L’ observatori explica que aquestes denuncies on es vulnera el dret a l'anticoncepció d'urgència tenen motius diversos; l'edat de la persona, l'objecció de consciència o mites i desinformació. 

El paternalisme i les actituds moralitzadores de part del personal sanitari és una altra de les situacions que es donen en demanar una pastilla de l'endemà, fet que s'agreuja especialment en les menors de 18 anys, a les quals "se'ls demana el carnet d'identitat", "se les interroga" o "es jutja la seva situació".

L'Observatori calcula que l'Anticoncepción d'Urgència pot prevenir el 9 % dels embarassos no planificats i que el nombre de pastilles dispensades a la xarxa sanitària pública de Catalunya va ser de 14.899, mentre que en les oficines de farmàcia es van donar al voltant de 53.000 unitat.

Davant aquesta situació, des de l'Observatori exigeixen una sèrie de mesures com a campanyes que ajudin a eradicar falsos mites, augmentar la consciència del seu ús, actualitzar els protocols de les farmàcies catalanes, facilitar l'accés a les oficines de farmàcies, que els professionals estiguin degudament informats sobre aquest aspecte i evitar les actituds paternalistes i moralitzadores d'alguns membres del personal sanitari.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —