Dijous que ve s'acaba la mascareta al carrer
Per Redacció
Publicat el 04 de febrer 2022

L'ús de la mascareta a espais exteriors té els dies comptats. S'eliminarà a partir del proper dijous 10 de febrer, segons ha anunciat aquest matí a la Cadena SER la ministra de Sanitat, Carolina Darias. L'obligatorietat de l'ús de mascareta es debatrà el dimarts al Consell de Ministres i es publicarà el dimecres al Butlletí Oficial de l'Estat, perquè entri en vigor el dijous. La mesura es debatrà el dilluns amb les comunitats autònomes al consell interterritorial de Salut.

Aquesta mesura arriba pocs dies després que es convalidés al Congrés dels Diputats el darrer decret que aprovava la mascareta a exteriors, i que va tirar endavant per la mínima i entre acusacions de xantatge per part dels grups polítics, ja que la votació va efectuar-se conjuntament amb l'aprovació de l'actualització anual de les pensions i la contractació de personal sanitari.

Darias ha defensat l'aplicació de la mesura a mitjans de desembre, poc abans de les festes de Nadal, malgrat que molts experts en qüestionaven l'efectivitat. "Davant el creixement exponencial i la incertesa de la variant òmicron vam optar per ser cautelosos", ha argumentat la ministra.

Més enllà d'aquesta novetat Darias ha confirmat la compra abans de finals de febrer d'un nou tractament contra la Covid-19 de la farmacèutica AstraZeneca, l'Evusheld, indicat per a persones immunocompromeses que no assoleixen suficient protecció amb les vacunes.

Evolució positiva de la pandèmia a Catalunya

L'evolució de la pandèmia a Catalunya durant la darrera setmana mostra una tendència molt positiva. Si la setmana passada el risc de rebrot arribava gairebé als 7.000 punts, aquest dijous es trobava a 3.438 punts, i la taxa de reproducció del virus que fa una setmana se situava a l'1,11, durant aquesta setmana s'ha consolidat la tendència de descens, situant-se sota de l'1 (0,69 aquest dijous). Als hospitals catalans hi ha ingressats 2.907 pacients i hi ha 425 persones a les UCI.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —