Pere Ferrer
Per ACN
Publicat el 02 de desembre 2021

El director dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, ha assegurat que es va seguir i complir correctament el protocol per l'ús de pistoles tàser en la reducció d'un home a Badalona divendres passat, que va acabar morint.

En declaracions a TV3, ha assegurat que la víctima estava conscient després que se'l reduís amb aquesta arma. Ha defensat també que hi havia una unitat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), com marca el protocol, i que es va fer el trasllat a l'hospital com s'indica. Ferrer ha dit que haurà de ser l'autòpsia la que determini les causes de la mort.Ferrer ha explicat que no era la primera vegada que els mossos havien d'anar al domicili d'aquesta família i que va ser la mare de la víctima la que va demanar ajuda. Ha detallat que es va intentar durant una "llarga estona" que l'home deposés l'actitud "violenta" i, en no ser això, es va acabar fent ús de la tàser. Ha apuntat que aquesta eina té l'aval del Parlament i que els agents que hi van anar tenien la formació necessària.

Ajustat al protocol

En ser preguntat sobre què passaria si l'autopsia veu relació entre la tàser i l'aturada cardíaca, Ferrer ha valorat que no es pot avançar el resultat de l'informe i que, en tot cas, l'actuació es va "ajustar" al que diu el protocol. En tot cas, ha afirmat que el cos policial "sempre està obert a revisions".

Sobre la mort de quatre persones en un local ocupat de la plaça Tetuan de Barcelona, Ferrer ha fet al·lusió al secret de les investigacions i ha apuntat que no els consta que la família pagués una quantitat per ocupar el local, com publiquen aquest dijous alguns mitjans, però que la investigació servirà per "estirar el fil" i veure si darrera hi ha indicis en aquest sentit.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —