Peter Pan
Per Redacció
Publicat el 26 de gener 2021

Disney Plus acaba de retirar de la seva plataforma tres dels títols més emblemàtics dels perfils infantils: Dumbo, Peter Pan i Els Aristogats només es poden localitzar ara, dins de Diseny Plus, en els perfils d’adults i amb un advertiment previ. Per què? Pel contingut racista que hi ha en aquestes tres pel·lícules. Per a Disney, tots tres productes promouen estereotips racistes i discriminen determinades ètnies.

En concret, al principi de totes tres pel·lícules, hi apareix el següent missatge:

"Aquest producte inclou representacions negatives i/o maltractament de persones o cultures. Aquests estereotips estaven i estan equivocats. En lloc d'eliminar aquest contingut, volem reconèixer el seu impacte nociu, aprendre’n i generar converses per crear junts un futur més inclusiu. Disney es compromet a crear històries amb temes inspiradors i ambiciosos que reflecteixin la rica diversitat de l'experiència humana a tot el món“.

A la seva pàgina web, a l'apartat "Stories Matter", Disney assenyala què és el que està malament en el contingut de cadascuna de les pel·lícules. En el cas de Dumbo, una cinta estrenada el 1941, es diu que ridiculitzen la població afroamericana, pel que va ser retirat per promoure idees equivocades sobre el racisme i l'esclavitud.

De Peter Pan, un clàssic de 1953, assenyala que el terme pells vermelles, utilitzat per referir-se a 'nadius americans', resulta ofensiu.

I pel que fa a Els Aristogats, Disney explica que el personatge anomenat Shun Amb, un dels gats siamesos, ha estat assenyalat de promoure estereotips negatius sobre les persones asiàtiques.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —