Nit de disturbis contra els nous tancaments a diverses ciutats italianes
Per Redacció
Publicat el 27 d’octubre 2020
Temps de lectura 2 minuts

Ahir a la nit es van viure escenes de guerrilla urbana a diverses ciutats italianes, com Milà o Turí, en el marc de noves protestes contra el tancament de bars i restaurants, entre d'altres activitats, a les 18h. Es tracta d'una de les últimes mesures del govern italià per intentar frenar els contagis per coronavirus.

A Milà, aquests disturbis van acabar amb 28 persones detingudes. Els manifestants havien llançat pedres, petards i bengales contra la policia i contra la seu de la regió de Llombardia. A Turí, els aldarulls van concloure amb una desena de detinguts. En aquest cas, persones encaputxades es van enfrotar a la policia i van destrossar alguns mostradors. 

Els empresaris que es van manifestar arreu d'Itàlia per protestar en contra dels tancaments s'han volgut distanciar d'aquests episodis. 

Més protestes

Durant la jornada d'avui s'esperen més manifestacions a ciutats com Nàpols i Roma, protagonitzades per part dels propietaris de les activitats que s'han vist afectades per les noves mesures. 

El ministeri d'Interior ha manifestat la seva preocupació per la tensió d'aquests dies, però ha assegurat que les protestes registrades de nord a sud del país no tenen res a veure amb els sectors més afectats per la crisi, "sinó amb ambients que tenien el propòsit específic de provocar aldarulls: ultres, extremistes de dretes". 

En aquest sentit, s'està investigant la possibilitat que entre els manifestants s'hagin infiltrat grups de feixistes i ultres com els que van protagonitzar fa un parell de dies altercats a Roma. 

Què diuen les noves mesures? 

Segons el decret que ha entrat en vigor avui per intentar frenar els contagis —que ja han arribat als 20.000 diaris— es preveu que els restaurants, bars, pubs, gelateries i pastisseries només puguin romandre oberts entre les 5:00 i les 18:00h. 

A més, també s'ha decretat el tancament de gimnasos, piscines i balnearis, així com centres culturals, socials i recreatius, sales de bingo, teatres, cinemes i sales de concerts. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —