Els docents espanyols són els que més han de treballar de la UE per apujar el sou
Per ACN i Redacció
Publicat el 07 d’octubre 2020

Els docents de l'Estat són dels que més anys han de treballar de la Unió Europea per apujar el sou inicial. Segons un informe de la Comissió Europea, el professorat de l'Estat ha de treballar 39 anys perquè el seu sou inicial s'incrementi en un 42 %.

Amb aquesta xifra, Espanya se situa entre els països de la UE on els docents veuen un increment "modest" del sou malgrat la llarga vida laboral. En el cas de Grècia, l'augment amb gairebé una dècada de treball se situa en el 97 % i en el 90 % a Hongria. Amb tot, el salari inicial dels docents de l'Estat se situa entre els més alts de la UE.

Tot i això, Xavier Díez, portaveu d'USTEC —el sindicat majoritari del personal docent a Catalunya—, ha assegurat en declaracions al Diari de Barcelona que aquesta "no ha de ser una mala notícia", ja que significa que el model espanyol no està dotat de tantes "desigualtats salarials" com en altres països.

"La Unió Europea, molt influenciada per l'OCDE, aposta per una deriva neoliberal, amb un tipus de model jeràrquic i diferenciador, però nosaltres estem en contra d'aquesta posició. Com més similars siguin els salaris, més solidaritat i confiança hi haurà entre els treballadors, amb una major transparència i capacitat de treball en equip", ha afirmat Díez. 

En aquesta línia, el portaveu del sindicat ha apuntat que hi ha altres elements, fora de la qüestió salarial, on cal posar l'accent amb més èmfasi. "Els salaris mitjans dels docents a Espanya no es troben entre els més elevats ni els més baixos, però hi ha altres aspectes, com per exemple les condicions de treball, on la diferència respecte a altres països es fa bastant més evident", ha conclòs el representant d'USTEC. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —