Trilla veu lamentable la reunió de 100 persones a Balaguer convocada per Josep Pàmies
Per ACN i Redacció
Publicat el 01 de juny 2020

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha titllat de "lamentable" la reunió convocada dissabte a Balaguer per l'associació Dolça Revolució, en què van participar un centenar de persones sense mesures de seguretat. "Les autoritats haurien de posar-se realment fortes d'una vegada i intentar que aquestes coses no passin", ha expressat el metge a Catalunya Ràdio

Trilla considera preocupant que aquestes persones segueixin recomanacions contràries a tota evidència científica, especialment en una població de Lleida, on hi ha hagut certs rebrots, i constata que la solució mineral miraculosa (MMS), que l'associació defensa com a cura del virus, és un simple desinfectant. 

D'altra banda, el Departament de Salut i Interior han acordat traslladar als Mossos d'Esquadra aquest afer per tal que se'n facin càrrec i determinin si es va vulnerar la llei de salut pública.

La reunió de l'associació fundada pel pagès Josep Pàmies assegura que els mitjans i el govern "enganyen" sobre la pandèmia i que el confinament és absurd. Per això, van decidir fer aquesta acció reivindicativa i trobar-se amb "gent sense por" d'arreu del país per fer-se abraçades i petons. Defensen també que amb l'MMS es pot combatre la Covid-19 i han lamentat que les autoritats sanitàries declinin fer estudis científics sobre la seva eficàcia. L'entitat també ha impugnat a la sala contenciosa administrativa de Madrid l'obligació de portar mascaretes.

Vídeo: ACN

Josep Pàmies ha explicat que un centenar de persones ha decidit trobar-se en un moment en què no es pot fer per mostrar que no tenen por davant del coronavirus si es fan servir plantes que ajudin a combatre'l i altres substàncies com l'MMS o l'artemisa. Pàmies ha assenyalat que van quedar a una zona al voltant del riu Segre i van aprofitar per fer un reconeixement de les plantes que ajuden a lluitar contra la malaltia. Així mateix, ha dit que també van fer-se petons i abraçades i que es van ruixar amb vaporitzadors d'MMS, per evitar possibles contagis del virus. A la trobada hi havia gent de Barcelona i també d'altres punts de l'Estat, com Burgos.

La Paeria rebutja la trobada

La Paeria de Balaguer ha mostrat el seu rebuig a l'acció de desobediència. Des del consistori han comunicat, a través de les xarxes socials, que es tracta de conductes que posen en risc el conjunt de la ciutadania i han afirmat que treballen coordinats amb els Mossos d'Esquadra per evitar que es repeteixin.


Ni l'Ajuntament de Balaguer ni els Mossos d'Esquadra tenien constància de la celebració d'aquesta trobada. Segons el cos policial, de moment no s'ha aixecat cap acta perquè l'únic que es va detectar va ser més moviment de persones als voltants del local de l'associació, però no es va intervenir mentre es va celebrar la trobada.

L'alcalde, Jordi Ignasi Vidal, ha explicat que s'ha enviat una carta a l'associació per demanar explicacions per saber si realment han fet el que diuen. Vidal ha remarcat que no pot ser que "tots estiguem patint i avui no passem de fase", s'hagi d'estar vetllant perquè la gent no s'agrupi en més de deu persones a les terrasses, i hi hagi un acte amb més de cent persones que "directament incompleixin totes les normes i, a sobre, se'n vantin i presumeixin de no complir-les".

Oferiment a les autoritats

Pàmies defensa que les persones passin el virus com més aviat millor per poder obtenir resistència natural i, en aquells casos en què hi hagi complicacions respiratòries, ha assegurat que es pot combatre amb l'MMS. En aquest sentit, ha afegit que des de la Dolça Revolució s'han ofert com a "conillets d'índies" perquè les autoritats sanitàries els infectin controladament amb la Covid-19 per demostrar que l'MMS és efectiu, però que no se'ls ha escoltat.

Tot plegat, Pàmies considera que els mitjans i els governs estan enganyant sobre el coronavirus i els seus efectes reals i ha acusat les pressions de la indústria farmacèutica pel fet que no es permet investigar sobre els beneficis de les teràpies naturals per combatre el virus. Segons Pàmies, des de l'inici de la pandèmia del coronavirus, la Dolça Revolució ha rebut milers de consultes sobre els remeis i amb un equip de 15 voluntaris estan intentant assumir tot aquest volum de demanda que ha fet que l'entitat hagi duplicat el nombre de socis.

A més de fer accions reivindicatives, la Dolça Revolució també ha portat a la sala contenciosa administrativa de Madrid l'obligació de portar mascareta. Consideren que és una incongruència que s'hagi de portar quan l'OMS ha dit que el virus no es contagia per l'aire. Així mateix, també ha denunciat el govern espanyol les fumigacions massives que ha fet l'exèrcit amb "productes tòxics".

Paral·lelament, la Dolça Revolució està impulsant una acció legal que reuneix una demanda col·lectiva de 450 famílies que presentaran a la sala contenciosa administrativa de Catalunya aquesta setmana contra el Departament d'Educació per prohibir anar a l'escola aquells alumnes que no estiguin vacunats.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —