Vacuna covid-19
Per EFE
Publicat el 08 de desembre 2020

Una dona de 90 ha estat la primera persona al Regne Unit i el món a rebre la vacuna contra la covid-19 desenvolupada per la farmacèutica estatunidenca Pfizer i el seu soci alemany BioNTech. Margaret Keenan, de 90 anys, va ser filmada i fotografiada mentre se li va administrar la vacuna -entorn de les 6.30 GMT- a l'Hospital Universitari de Coventry, al centre d'Anglaterra.

Els reguladors britànics van donar la setmana passada llum verda a aquesta vacuna, que a partir d'aquest dimarts començarà a ser subministrada per als grups més vulnerables del Regne Unit.

Keenan, a qui els seus amics i família criden "Maggie", va rebre la primera de les dues dosis de la vacuna de la infermera May Parsons, d'origen filipí, enmig d'una gran atenció mediàtica en marcar el començament del que el Govern del Regne Unit ha denominat el V-Day" (Dia de la V o vacunació).


Keenan: "Em sento tan privilegiada de ser la primera persona vacunada contra la covid-19. És el millor regal d'aniversari, avançat, i perquè significa que finalment podré passar temps amb la meva família"


Keenan, qui complirà 91 anys la setmana vinent i és oriünda de la localitat nord-irlandesa de Enniskillen, és una antiga empleada d'una joieria, té una filla, un fill i quatre néts. La dona va agrair al Servei Nacional de Salut (NHS, per les seves sigles en anglès) per la forma en què l'han atès i va aconsellar a la gent vacunar-se. "Si jo la puc rebre als 90 anys, llavors vostè també pot rebre-la", va afirmar.

"Em sento tan privilegiada de ser la primera persona vacunada contra la covid-19. És el millor regal d'aniversari, avançat, i perquè significa que finalment podré passar temps amb la meva família i els meus amics en Any Nou després d'haver estat pràcticament sola tot l'any", va declarar Keenan als mitjans.

El director del NHS a Anglaterra, Simon Stevens, va agrair a totes les persones que van participar a aconseguir la posada en marxa d'aquest nou i important programa de vacunació."Menys d'un any després que es diagnostiqués el primer cas d'aquesta nova malaltia, el NHS està ara facilitant la primera vacuna contra la covid-19 clínicament aprovada", va afegir.

Keenan, que ha viscut en Coventry durant més de 60 anys, rebrà la segona dosi en 21 dies. La infermera porta 24 anys treballant per al NHS i es va incorporar a l'Hospital Universitari de Coventry en 2003.

Els més vulnerables primer

Uns 50 hospitals d'Anglaterra, Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord començaran avui amb les vacunacions a majors de 80 anys i personal sanitari i de llars d'ancians, encara que els residents en si hauran d'esperar que la logística permeti el trasllat al lloc de la vacuna en els pròxims dies.

D'acord amb els reguladors, la vacuna serà efectiva set dies després que una persona rebi la segona dosi, si bé hi ha algun tipus de protecció 12 dies després de la primera.El Regne Unit té compromeses 40 milions de dosis, que permetran vacunar a 20 milions de persones.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —