DONALD TRUMP
Per Redacció i EFE
Publicat el 28 de maig 2020

El president dels Estats Units, Donald Trump, signarà aquest dijous una ordre executiva sobre les xarxes socials 48 hores després que Twitter iniciés la verificació del contingut d'alguns dels missatges del mandatari. Així ho ha anunciat la portaveu de la Casa Blanca, Kayleigh McEnany, encara que no ha donat detalls sobre el contingut de l'ordre.

Des de la seva arribada a la Casa Blanca el 2016, Trump ha fet milers d’afirmacions falses o incorrectes, moltes a través del seu compte de Twitter. Aquest s’havia convertit en el seu principal mitjà per amenaçar els seus detractors i propagar tota mena de fal·làcies o teories conspiratives. Fins ara, però, la xarxa social —en la qual el president acumula més de 80 milions de seguidors— mai no hi havia intervingut. 

Trump vs. Twitter

Aquest dimarts, Donald Trump esclatava contra Twitter després que la plataforma enllacés un missatge amb informació verificada a dues piulades seves que desmentia les afirmacions que feia Trump perquè els usuaris "comprovessin els fets". 

En aquestes piulades, el republicà assegurava que el vot per correu a les eleccions presidencials del novembre tindria, inevitablement, "conseqüències fraudulentes i derivaria en comicis falsejats". Reaccionava així d’enfadat davant la decisió del governador de Califòrnia, el demòcrata Gavin Newsom, d'enviar paperetes de votació per correu a tots els votants registrats de l'Estat, com a mesura excepcional davant la situació de pandèmia per la Covid-19.

Twitter, però, va decidir posar una alerta en blau sota les dues piulades: "informi's sobre la realitat del vot per correu". En clicar a sobre, l'avís et redirigeix a una altra pàgina dins de la plataforma amb el següent titular: "Trump assegura sense proves que el vot per correu derivarà en frau electoral". Tot seguit, citen diversos mitjans com la CNN o The Washington Post per verificar la informació. 

Donald Trump, però, no ha volgut quedar-se callat i ha respost davant la intervenció de la xarxa social dirigida per Jack Dorsey. En una nova piulada, ha acusat Twitter d’"interferir en les eleccions presidencials del 2020" i "sufocar completament la llibertat d’expressió". Ha assegurat que "no permetrà que això passi".  

Des de diversos mitjans de comunicació de tall progressista als EUA, ja feia temps que es demanava a Twitter que verifiqués els missatges de Trump, igual que fa amb les informacions falses que es comparteixen a la xarxa social. No obstant això, fins aquest dimarts s'havia resistit a fer-ho.

A principis de maig, l'empresa va anunciar que alertaria els usuaris davant d’aquelles informacions que considerés enganyoses sobre la Covid-19 i que poguessin resultar "nocives". Aquesta és, doncs, la política que s'ha usat en el cas de les piulades de Trump, segons va confirmar la mateixa companyia, encara que, en aquest cas, els seus missatges només estaven vinculats a la pandèmia de manera indirecta.

Per part seva, el cap de campanya per a la reelecció de Trump, Brad Parscale, va dir en un comunicat que l'ús de verificadors de mitjans de comunicació per part de Twitter és una "cortina de fum per dotar d'una credibilitat falsa les seves tàctiques polítiques en contra del president".

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —